27 septembrie

CAMPANIA 40 DE ZILE PENTRU VIATA
Campania „40 de zile pentru viață” a început ieri și se desfășoară în peste 400 de orașe din țară și din străinătate și durează până în 4 noiembrie. Aceasta este o inițiativă independentă cu scop educațional și are la bază 40 de zile de post, rugăciune și veghe pașnică în fața clinicilor de avort. Mesajul campaniei este „O viață înseamnă o generație” și în ultimii 11 ani prin aceasta au fost salvați peste 14.600 de copii. România se află pe locul 2 la nivel mondial la numărul de copii avortați mai mare decât populația actuală a țării, cu peste 22 de milioane de avorturi, conform datelor oferite de clinicile și spitalele de stat.

APROAPE 2000 DE LOCUINTE AU FOST FINALIZATE IN AL DOILEA TRIMESTRU AL ACESTUI AN
Aproape 2000 de locuințe au fost finalizate în al doilea trimestru al acestui an în județul Cluj, peste 1000 în mediul urban, iar aproximativ 700 în mediul rural, conform datelor oferite de Direcția Județeană de Statistică. Prețul mediu al unui metru pătrat a ajuns în luna septembrie la 1525 de euro, locuințele noi au consemnat un avans de 1,5%. Doar în luna iulie au fost eliberate peste 200 de autorizații pentru clădiri rezidențiale. Până la finalul acestui an ar trebui finalizate aproximativ 4.400 de locuințe, atât în Cluj-Napoca, precum și în împrejurimi.

CAMPANIE DE PREVENIRE A ACCIDENTELOR RUTIERE LA COPII
Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat în această săptămână activități de prevenire a accidentelor rutiere în rândul copiiilor în cadrul campaniei Busoane-Autobuzul copiiilor. Acestea au avut loc la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu și au avut ca scop conștientizarea riscurilor și informarea corectă a copiiilor în ceea ce privesc accidentele rutiere. Activitățile s-au bazat pe adresarea sfaturilor și prezentarea regulilor privind circulația pe drumurile publice, pentru ca aceștia să fie în siguranță atunci când se deplasează spre școală, locuri de joacă sau casă.

AMBASADORUL FRANTEI LA BUCURESTI, A PARTICIPAT LA UNIVERSITATEA DE MEDICINA DIN CLUJ
Ambasadorul Franței la București, Michele Ramis, a participat ieri la inaugurarea unui seminar dedicat integrării studenților internaționali de la secțiile engleză și franceză de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”. Seminarul se bazează informații care au ca scopul de a ajuta studenții internaționali să se acomodeze în România și cuprinde o zi a porților deschise, o vizită ghidată a orașului, întâlniri cu decanii facultăților, ateliere de inițiere în limba română.Totodată vor fi organizate sesiuni administrative, precum informații despre permisul de ședere, asigurarea locuinței, sistemul de sănătate, dar și altele. Ambasadorul Michele Ramis a declarat că România este un pol universitar foarte important, tot mai mulți francezi ajungând să urmeze cursurile în țară. La Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” studiază în prezent cea mai mare comunitate de studenți francofoni din România.