27 septembrie

LINIE NOUĂ LANSATĂ DE CTP
Compania de Transport Public Cluj-Napoca informeaza publicul călător de faptul ca incepand de luni, 30 septembrie, se infiinteaza o noua linie urbana de transport în comun, și anume nr. 45, care va lega Cartierul ZORILOR de strada Unirii, trecând prin Cart. BUNA ZIUA și prin Cart. GHEORGHENI.

Anuntul vine după ce, la inceputul lunii septembrie, Compania de Transport Public Cluj-Napoca a mai lansat alte 2 linii noi de transport în comun, 44 (intre cartierele Grigoerescu și Gheorgheni) și linia 53 (intre Piața Agroalimentară IRA si Piața Mihai Viteazul)

Aceaste linii au fost infiintate pentru a susține și încuraja utilizarea transportului public în oraș și pentru a asigura o mai bună conectivitate a tuturor cartierelor municipiului.

ACȚIUNE DE COMBATERE A AMBROZIEI
Agenția Națională pentru Protecția Mediului organizează, mâine, campania intitulată ”28 Septembrie 2019 SOS-Ambrozia” – Mișcare civică pentru mediu și sănătate cu implicare națională pentru cobaterea plantei invazive Ambrozia artemisiifolia, supranumita si Iarba pârloagelor.

Astfel, maine, intre orele 10:00 – 15:00, Primăria Municpiului Cluj-Napoca, prin Serviciul Spații Verzi va degaja de ambrozie zonele aflate pe domeniul public, în timp ce clujenii sunt îndemnați să își curețe terenurile proprietate privată de această plantă.

De asemenea, municipalitatea pune la dispoziția clujenilor, pe strada Bucium, un spațiu de depozitare a acestor deșeuri vegetale. Pentru detalii suplimentare, vă recomandăm să sunați reprezentantul firmei care se ocupă de colectarea deșeurilor la numărul de telefon 0720 043 429

EVENIMENT NOCTURN LA BIBLIOTECĂ
Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” invită iubitorii de lectură mâine, între orele 18.00 şi 24.00, la cea de-a X-a ediție a NOCTURNEI BIBLIOTECILOR, eveniment național organizat de către Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România sub sloganul Universul bibliotecilor/Cititori pentru viitor.

Publicul clujean este asteptat la sediul central al bibliotecii, de pe Calea Dorobanţilor nr. 104, pentru a lua parte la o multitudine de activități interactive pentru toate vârstele.

Cei prezenti se vor putea bucura, printre altele, de observatii astronomice, exerciții de dictie, o expozitie a semnelor de carte inedite și a obiectelor uitate în cărțile restituite și de un spectacol de teatru în limba maghiară inspirat din povești tradiționale maghiare, susținut de actorii Teatrului Puck. Nu vor lipsi înscrierile gratuite, cărţi în dar și vizitele ghidate prin bibliotecă.

Programul complet al evenimentului este disponibil pe site-ul bjc.ro