27 septembrie

LUCRARI PE TRONSONUL GARBAU – AGHIRES – LEGHIA
Lucrarile de întretinere pe drumul judetean 108C Gârbau – Aghires – Leghia – DN1 continua. Se executa lucrari de întretinere si reparatii care vizeaza un tronson cu o lungime totala de 22,4 kilometri. In etapa actuala, se executa burdusiri si reparatii în zonele cu cedari de fundatie a sistemului rutier.
Totodata, pe raza localitatii Garbau s-au executat lucrari de asfaltare. Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a declarat ca intretinerea si îmbunatatirea infrastructurii rutiere pe acest drum judetean va fluidiza traficul din zona si va asigura o circulatie normala în conditii de siguranta, permitând totodata o legatura rapida între drumurile nationale DN1 si DN1F.

A FOST INFIINTAT INSTITUTUL STAR-UBB
Universitatea Babes Bolyai a lansat ieri Institutul de Studii Avansate în Stiinta si Tehnologie (STAR-UBB). Institutul STAR-UBB mobilizeaza si stimuleaza excelenta în UBB, permitind altor structuri ale universitatii sa se focalizeze pe realizarea competitiva a
celorlalte obiective din misiunea complexa a institutiei. Institutul STAR-UBB a fost înfiintat în vederea cresterii vizibilitatii si impactului UBB la nivel international, in vederea sustinerii si promovarii experientelor de internationalizare pentru membrii comunitatii academice clujene.

CONTROALE ALE POLITISTILOR IN PIETE SI TIRGURI
In perioada 23-25 septembrie, peste 200 de politisti de ordine publica, rutiera, de investigare a criminalitatii economice au actionat pe raza judetului Cluj în piete, tirguri si în zonele adiacente acestora. Au fost efectuate 193 de controale, dintre care 132 la societati
comerciale, 46 în piete si 15 în tirguri.
De asemenea, au fost constituite 34 de filtre rutiere si au fost verificate 615 autovehicule. Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 53 de sanctiuni contraventionale la legea privind protejarea populatiei împotriva unor activitati comerciale ilicite si 37 la legea
privind normele de convietuire sociala si ordinea si linistea publica.
Politistii rutieri au desfasurat activitati pentru prevenirea accidentelor de circulatie si au aplicat 263 sanctiuni contraventionale. Ca masura complementara, au retinut 16 permise de conducere si au retras 11 certificate de înmatriculare.

FESTIVALUL DE TOAMNA AL ECONOMIEI GERMANE
A cincea editie a Festivalului de Toamna al Economiei Germane va incepe vineri la Cluj. Vizitatorii vor putea afla din experiente practice lucruri inedite despre cultura, traditiile si economia Germaniei.
Festivalul aduce mincare traditionala germana, spectacole, expozitii si activitati pentru toate virstele. In program sint cuprinse inclusiv ateliere de job matching si recrutare, precum si test drive-uri cu masini germane. Festivalul se va desfasura pina in 2 octombrie in Piata Unirii.