28 august

O NOUĂ INSTALAȚIE DE SEMAFORIZARE SITUATĂ ÎN ZONA STRĂZII FERICIRII
O nouă instalație de semaforizare a fost pusă în funcțiune la intersecția străzii Fericirii cu podul Locomotivei.
Potrivit municipalității clujene, trecerea de pietoni din apropierea Poliției Feroviare se desființează și urmează să fie relocată înspre intersecție. Conducătorii auto, precum și pietonii sunt rugați să circule cu prudență în această zonă și să respecte noile reglementări de circulație.

ÎNCEP LUCRĂRILE LA PARCUL ÎNTRE LACURI
Ordinul de începere a lucrărilor la Parcul Între Lacuri, situat pe str. Nirajului, a fost semnat în aceste zile.
Acesta va fi amenajat pe un teren neutilizat aflat în centrul unui ansamblu de locuințe colective și are o suprafață de 9450 de metri pătrați. Măsura a venit după ce s-a ajuns la concluzia că spațiul verde existent este insuficient pentru cei 9000 de locuitori din apropiere, modernizarea urmând să aducă publicului o zonă de recreere, un spațiu destinat activităților sportive și o zonă specială pentru joacă. Printre altele, parcul va mai fi dotat cu piste pentru biciliști, o fântănă arteziană pavimentală, stații de încărcare pentru trotinetele și bicicletele electrice și spațiu pentru parcare. Valoarea totală a investiției se ridică la aproape 8 milioane de lei.

ELEVII DE 10 VOR FI RECOMPENSAȚI DE GUVERNUL ROMÂNIEI
26 de elevi clujeni din cei aproximativ 700 din țară, care au obținut în acest an media 10 la examenul de Evaluare Națională și la Bacalaureat, urmează să fie premiați de către Guvernul român.
Potrivit instituției, absolvenții clasei a VIII-a vor beneficia de o recompensă financiară în valoare de 1000 de lei, iar absolvenții de liceu, care au obținut medii de 10 la Bacalaureat, vor primi câte 3000 de lei fiecare. Amintim că județul Cluj ocupă primul loc la nivel național în ceea ce privește rata de promovabilitate la examenul de Bacalaureat.

DOUĂ LINII DE TRANSPORT VOR FI LANSATE ÎN SEPTEMBRIE
Două noi linii de transport în comun urmează să fie lansate în luna septembrie, potrivit unei declarați făcute de către primarul Emil Boc.
Mai exact linia 30B va lega cartierul Grigorescu de cartierul Gheorgheni, pe un traseu alternativ față de cel existent, și anume: str. Paul Ioan – P-ța Mihai Viteazul – P-ța Avram Iancu – str. Alexandru Vaida Voievod – str. Unirii. Referitor la linia 53, aceasta ar urma să deservească ruta P-ța IRA – str. Aurel Vlaicu – str. București – P-ța Abator – P-ța Mihai Viteazul, legând astfel cartierul Mărăști de zona Centrală.