28 februarie

TELVERDE PENTRU INFORMATII DESPRE CORONAVIRUS – 0800 800 358
Cetăţenii care doresc să afle mai multe informaţii legate de prevenirea infectării cu coronavirus pot apela gratuit, prin intermediul liniei telverde, nr. 0800 800 358.
Programul este disponibil zilnic, în intervalul 8-23, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Linia de telefon a fost deschisă tocmai pentru a reduce din numărul apelurilor la 112, care trebuie sesizat doar în situaţii de urgenţă.

TERMENELE LIMITA DE DEPUNERE A RAPORTURILOR CONTABILE SI A ALTOR DOCUMENTE AU FOST STABILITE
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Cluj informează societăţile comerciale şi contribuabilii din zonă că declaraţia de inactivitate a entităţilor care nu au desfăşurat activităţi de la constituire şi până la sfârşitul exerciţiului financiar de raportare poate fi depusă până în 2 martie.
Raportările contabile a persoanelor juridice aflate în lichidare pot fi depuse până în 30 martie, iar situaţiile financiare anuale ale firmelor existente sau a celor care au optat pentru un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic, inclusiv pentru societăţile comerciale cu sediul în Uniunea Europeană, pot fi depuse până în 29 mai. Mai multe detalii legate de întocmirea raportărilor contabile găsiţi pe site-ul anaf.ro.

SPITALUL DE BOLI INFECTIOASE A FOST DOTAT CU 100 KIT-URI PENTRU DEPISTAREA COVID-19
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase a fost dotat cu 100 de kit-uri de determinare rapidă a coronavirusului.
Testele au devenit operaţionale începând de astăzi, avantajul fiind acela că probele nu mai trebuie trimise în capitală şi întreaga procedură de diagnosticare este simplificată. Instituţia medicală are pregătite 24 de locuri pentru pacienţii cu probleme respiratorii grave, iar la nivel de judeţ au fost instituite 6 centre care pot fi utilizate atunci când situaţia o impune.

CLADIREA PRIMARIEI DIN PIATA UNIRII VA FI RENOVATA
Clădirea Primăriei situată în Piaţa Unirii nr. 2 urmează să intre în renovare, după ce municipalitatea a lansat o licitaţie pentru lucrările de reabilitare şi consolidare a monumentului istoric.
Imobilul datează din sec. al XVIII-lea, iar proiectul îşi propune să valorifice faţeta acestuia, inclusiv spaţiile interioare şi curtea, păstrându-se, în acelaşi timp, elementele arhitecturale specifice. Valoarea investiţiei se ridică la peste 5,5 milioane de lei, iar ofertele pot fi depuse până în 26 martie. Mai precizăm că durata de execuţie a lucrărilor este de 22 de luni.

A CINCEA LICITATIE PENTRU CASTELUL BANFFY
Consiliul Judeţean a relansat pentru a cincea oară licitaţia pentru execuţia lucrărilor de restaurare a monumentului istoric Castel Banffy din localitatea Răscruci.
Licitaţie este atribuită în funcţie de raportul calitate-preţ, termenul limită de depunere a ofertelor fiind data de 26 martie. Firma câştigătoare ar urma să se ocupe de lucrările de restaurare, conservare şi reabilitare a Castelului şi a parcului monument care îl înconjoară.

CONFERINTA PENTRU FEMEI LA BISERICA ECLESIA
„Imperfectă” într-o lume „perfectă” este tema conferinţei pentru femei organizată duminică la Biserica Eclesia.
La eveniment va participa Lavinia Tec, cadru didactic la Facultatea de Drept a Universităţii din Timişoara. Conferinţa va începe la ora 17:30 pe Calea Dorobanţilor, nr. 18-20. Întâlnirea îşi propune să aducă în discuţie standardele impuse de societate femeilor, în ceea ce priveşte dezvoltarea profesională, personală, de a avea un corp perfect şi de a îndeplini toate calităţile impuse unei femei de succes. Întrebările evenimentului sunt: „Cine ne poate spune pentru ce am fost create?”, „Cum ştim ce voce să ascultăm şi cum trăim în lumina acelei voci?” sau „Care este adevărata noastră identitate?”.