28 mai

APĂ POTABILĂ ÎN MERA, RĂDAIA ȘI SUCEAGU
Lucrările de alimentare cu apă potabilă a satelor Mera, Rădaia și Suceagu au fost finalizate. Astfel, în cel mai scurt timp posibil Compania de Apă Someș va realiza recepția finală, darea în funcțiune urmând a avea loc în luna iunie, după finalizarea tuturor branșamentelor individuale. Derulate pe o perioadă de 15 luni, lucrările au avut o valoare totală de peste 7.000.000 de lei. Finanțarea a fost asigurată din Fondul de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare constituit de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj.

 

PROIECTE DE AJUTORARE, LANSATE LA CLUJ
Asociatia SOLIDARIS lansează, la finalul acestei săptămâni, proiectul „Camera de refugiu” prin care se oferă până la 3 nopţi de cazare gratuită bolnavilor sau aparţinătorilor care vin la Spitalele şi Clinicile din Cluj-Napoca. Situată pe str. Croitorilor nr 17, la ap. 15, Camera de refugiu a putut fi realizată cu sprijinul Consiliului Local Cluj-Napoca şi al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală. Pe lângă acest proiect, Asociaţia SOLIDARIS anunţă şi organizarea “Taberei de vară pentru copii nevoiaşi”. Aceasta va avea loc în perioada 21-25 august la Şeştina, în jud. Mures şi va fi gratuită pentru copiii care, din morive financiare, sociale sau familiale, nu reuşesc să ajungă într-o tabără de vară.

ÎNCEP LUCRĂRILE PE DN16 ȘI DN 1C
Consiliul Judeţean Cluj a predat constructorului amplasamentul în vederea începerii lucrărilor de reabilitare şi modernizare care vizează un tronson de drum în lungime de aproape 17 kilometri, situat între DN 16, pe direcția Gădălin, și DN 1C, pe direcția Bonțida. Lucrările vor consta într-o serie de operaţiuni complexe care se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi. De asemenea, este prevăzută reabilitarea a 5 poduri, dar și realizarea de staţii pentru transportul în comun. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 26 de milioane de lei, fără TVA.