29 aprilie

PROGRAM DE PASTE LA PRIMARIE
In perioada 30 aprilie – 2 mai, Serviciul de evidenta a persoanelor nu asigura program cu publicul. Programul normal de munca va fi reluat din 3 aprilie.
Serviciul stare civila, compartimentul decese, asigura program simbata in intervalul 8.30-12.30; duminica, 1 mai, nu se asigura program; luni, 2 mai, se asigura program la Compartimentul Decese în intervalul 8.30-12.30.
Începind din data de 3 mai se reia programul normal de munca.
În ceea ce priveste programul ghiseelor Centrului de Informare pentru Cetateni si casieriilor de pe strada Motilor nr. 7, acestea functioneaza normal astazi. Primariile de cartier insa nu au program cu publicul. Programul normal de lucru cu publicul se va relua de marti, 3 mai.

TRANSPORT IN COMUN DE PASTE
In perioada sarbatorii de Paste, transportul in comun va avea urmatorul program:
– în 30 aprilie circulatia se va desfasura între orele 5,30 si 23,00, conform programului de transport pentru zilele de simbata;
– în perioada 1 – 2 mai, circulatia se va desfasura între orele 6,00 si 23,00, conform programului pentru zilele de duminica;
– în data de 1 mai nu vor functiona liniile 24B, 28B si 43P spre Polus Center, iar liniile de autobuze 24, 28 si 43 B vor functiona dupa programe de circulatie speciale. De asemenea se suspenda cursele gratuite pentru clientii Polus Center si Cora.
Transportul in Noaptea de Înviere se va realiza cu autobuze, prin intermediul liniilor 25, 30, 39L si 46. Pe durata slujbei religioase, autobuzele liniilor 25 si 30 vor stationa în zona Pietei Avram Iancu. (Regionala CFR si Piata Cipariu). Vor pleca spre cartiere dupa încheierea Slujbei, la intervale de 30 de minute.

O NOUA COMPANIE AERIANA LA CLUJ
O noua companie aeriana va opera zboruri regulate de la Cluj cu destinatia Istanbul (Turcia) incepind din 2 iunie. Pegasus Airlines va avea spre Istanbul trei zboruri pe saptamâna.
Compania aeriana low-cost Pegasus Airlines are o retea totala de 103 destinatii din 40 de tari.

STUDIU IRES DE PASTE
Românii sarbatoresc Pastele, dar sunt tot mai putin conectati si cunosc din ce în ce mai putine traditii specifice acestei sarbatori, dezvaluie studiul realizat de IRES.
Mai mult de jumatate din participantii la studiu – 58% – spun ca traditiile de sarbatori sint foarte importante pentru ei, iar o treime le considera importante (32%). 83% din rindul celor care sarbatoresc Pastele ortodox declara ca au obiceiul de a participa la slujba de
Înviere.
Perspectiva financiara cu privire la sarbatorile pascale din acest an este destul de optimista: 44% din participantii la studiu spun ca din banii pe care i-au alocat acestei sarbatori reusesc sa cumpere toate cele necesare, iar alti 32% dintre ei spun ca banii le sint suficienti, cu mici restringeri. 15% spun însa ca sint nevoiti sa renunte la multe produse, în timp ce 7% sustin ca bugetul pe care îl au nu le este suficient nici pentru strictul necesar.

EXPOZITIE DE PASTE
Artistii plastici de la Atelier Plus va propun un popas de Paste special: expozitia Vita Vie, al carei vernisaj a avut loc joi. 12 artisti expozanti si diferite ipostaze ale Vitei Vii va asteapta in tablouri si sculpturi. Expozitia poate fi vizitata zilnic intre 11 si 18, la Urania
Palace, pe str. Horea nr. 4, pina in 5 mai inclusiv.