29 august

LUCRĂRI DE ÎNTREŢINERE LA MAI MULTE DRUMURI JUDEŢENE
Consilierii judeţeni au suplimentat, ieri, lista drumurilor pe care se execută lucrări de întreținere curentă și periodică şi au alocat noi fonduri pentru refacerea infrastructurii Clujului. În acest sens, în ceea ce privește lista drumurilor județene vizate de lucrări de întreținere, urmare a evaluării realizate în teren de o echipă de experți ai Consiliului Județean, s-a hotărât suplimentarea acesteia cu alte patru sectoare pe care să se execute lucrări de reparații, respectiv DJ 103G Săndulești – DJ 107L, DJ 108C – Mânăstireni, DJ 161K – Bărai și DJ 107T Măguri Răcătău – Măguri. Decizia reparării acestor drumuri a fost determinată atât de starea avansată de degradare cât și de necesitatea continuării și finalizării lucrărilor de întreținere deja începute pe aceste tronsoane în cursului anului 2016. Totodată, în ceea ce privește lucrările complexe de reabilitare și modernizare aflate în plină derulare pe drumurile județene, Consiliul Județean a alocat suplimentar aproximativ 1 milion de euro ca urmare a decontării situațiilor de lucrări finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

DOUĂ MOTOCICLETE INTRĂ ÎN DOTAREA SMURD CLUJ
Două motociclete SMURD vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj. Noile unități de interventie rapidă, ce vor deservi municipiul Cluj-Napoca, vor fi prezentate publicului maine, cu începere de la ora 11:00, în Piața Unirii. La eveniment sunt aşteptaţi să participe secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel Daniel-Marian Dragne. Vor mai fi prezenţi prefectul județului Cluj, Ioan Aurel Cherecheş, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tişe, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, precum şi reprezentantul lanțului de magazine universale ce a acordat sprijin financiar Fundației pentru SMURD pentru realizarea proiectului.

CTP CLUJ ÎŞI LĂRGEŞTE PARCUL
Compania de Transport Public Cluj-Napoca reia licitaţia pentru tramvaie, dar şi pe cea pentru autobuze nearticulate. Efectivul de tramvaie ar putea fi completat de municipalitate, cu bani europeni; intenţia instituţiei este să cumpere 10 tramvaie noi, prin Programul Operaţional Regional, axa 4. În această perioadă, compania clujeană analizează şi oferta primită pentru cumpărarea a 15 autobuze articulate, precum şi a 10 minibuze. Dorinţa de înnoire a parcului auto al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca s-a manifestat pregnant în ultimii trei ani şi are ca scop determinarea cât mai multor clujeni să renunţe la maşinile personale în dauna transportului public.