29 august

O NOUĂ INSTALAŢIE DE SEMAFORIZARE LA INTERSECŢIA STRĂZILOR CĂPITAN GRIGORE IGNAT CU TRAIAN VUIA
O nouă instalaţie de semaforizare a fost pusă în funcţiune la intersecţia străzilor Căpitan Grigore Ignat şi Traian Vuia, iar alte două noi treceri de pietoni semaforizate au fost înfiinţate exact în aceeaşi zonă.
Important de precizat este şi faptul că prin semaforizarea intersecţiei se va permite efectuarea virajului de stânga dinspre strada Căpitan Grigore Ignat. Participanţii la trafic, precum şi pietonii sunt rugaţi să circule cu maximă prudenţă şi să respecte noile reglementări.

SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECŢIOASE URMEAZĂ SĂ FIE MODERNIZAT
Un proiect de hotărâre ce vizează alocarea a aproximativ 1,7 milioane de lei pentru realizarea unor investiţii în infrastructura Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, este aprobat în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean.
Printre echipamentele ce urmează să fie achiziţionate se numără un ecograf ginecologic – ce va constitui principala metodă de investigaţie imagistică şi de screening prenatal, o combină ORL cu accesorii, iar fiecare secţie a spitalului va fi suplimentată cu aparatură pentru monitorizarea funcţiilor vitale. Totodată, în ceea ce priveşte combaterea infecţiilor vor fi achiziţionate mai multe nebulizatoare, pentru dezinfecţia aerului din încăperi şi o staţie de vacuum dotată cu un sistem centralizat de reducere a infecţiilor nosocomiale. De asemenea vor fi modernizate spaţiile de Monitorizare Gravide şi cele care găzduiesc Camera de Gardă.

GRĂDINIŢA PARFUM DE TEI SE ÎNCHIDE
Grădiniţa Parfum de Tei, ce este situată pe strada Horea, va fi închisă începând cu luna septembrie, copiii urmând să fie repartizaţi către alte instituţii de învăţământ din oraş.
Măsura a venit după ce spaţiul în care funcţiona grădinţa a fost retrocedat comunităţii evreilor. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Valentin Cuibus a declarat că cei mici vor fi mutaţi la alte unităţi de învăţământ doar până la finalizarea lucrărilor la noul spaţiu al instituţiei de învăţământ, care este situat în apropierea fostei întreprinderi Libertatea. Reamintim că la acest moment, Grădiniţa Parfum de Tei are înscrişi aproximativ 150 de copii.

PESTE 300.000 DE PARTICIPANŢI LA ZILELE CULTURII MAGHIARE
Peste 300.000 de persoane au participat la cea de a zecea ediţie a Zilelor Culturii Maghiare ce s-au încheiat odată cu weekend-ul care a trecut.
Programul a cuprins în jur de 630 de activităţi culturale şi recreative ce s-au desfăşurat în 133 de locuri. Pe scenele amplasate în oraş au urcat aproximativ 1000 de artişti din Ungaria şi România, cu formaţii ample precum Filarmonica de Copii din Vlăhiţa şi Orchestra Muzicienilor din Afara Graniţelor Ungariei. În total au avut loc 25 de vernisaje, 37 de tururi ghidate bilingve şi 39 în trei limbi, peste 100 de prezentări, iar 530 de persoane s-au înscris la cea de-a doua ediţie a Crosului ZCM Donaton.