29 ianuarie

CLUJUL ARE UN NOU SUBPREFECT
Irina Munteanu, director executiv în cadrul Direcției Relații cu Comunitatea din Primăria Câmpia Turzii, a fost numită, marți, în funcția de subprefect al județului Cluj. Numirea Irinei Munteanu în această funcție a fost făcută prin Hotărâre de Guvern. “Hotărâre privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detaşare în condiţiile legii, a funcţiei publice de subprefect al judeţului Cluj de către doamna Munteanu Irina”, se arată în actul emis de Executiv. Postul de subprefect al județului Cluj a rămas vacant după ce Alin Danci a fost demis, recent, prin Hotărâre de Guvern.

ECUSOANE NOI PENTRU TAXIMETRE
Taximetrele circulă începând din această săptămână cu noi ecusoane care sunt aplicate pe ambele portiere. Tăbliţele conţin elemente de securitate şi certifică faptul că transportatorul este autorizat conform cerinţelor solicitate de către administraţie. Reprezentanții Asociației Taximetriștilor din Cluj au transmis că aceste ecusoane arată că atât autovehicolul utilizat cât și conducătorul auto respectă reglementările Regulamentului Cadru valabil pentru perioada 2020-2025, aprobat prin HCL”.

LANSAREA LICITATIEI PENTRU SEDIUL ACADEMIEI DE MUZICA
Licitaţia privind proiectarea şi execuţia lucrărilor la noul sediu al Academiei de Muzică Gheorghe Dima a fost lansată recent, Compania Naţională de investiţii a precizat că ofertele pot fi depuse până în 27 februarie. Sediul conservatorului urmează să fie amenajat pe strada Bucium, din cartierul Mănăştur, în locul în care trebuia să fie construit Spitalul Regional de Urgenţă. Clădirea va cuprinde săli pentru desfăşurarea cursurilor, o sală de spectacole cu o capacitate de 900 de locuri, o sală de sport şi un adăpost anti-atomic. Valoarea investiţiei se ridică la 140 de milioane de lei, iar lucrările ar trebui să fie finalizate până în 2023, când instituţia va trebui să părăsească clădirile în care îşi desfăşoară activitatea în acest moment.

PROIECTUL DE BUGET PE 2020
Proiectul de buget al Consiliului Judeţean pe anul 2020 urmează să fie discutat şi votat în şedinţa instituţiei, care va avea loc vineri. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, valoarea bugetului din acest an este de 1,4 milioane de lei, cuantum ce nu va afecta continuarea investiţiilor deja demarate.Totodată, alocările salariale ale angajaţilor Consiliului Judeţean, dar şi a celorlalte instituţii aflate în subordinea acesteia, urmează să fie crescute cu 10%, potrivit cu măririle salariale stabilite prin lege