29 iulie

PRIMA TRECERE DE PIETONI 3 D A FOST MARCATA IN APROPIEREA PARCULUI CENTRAL
Prima trecere de pietoni cu marcaj orizontal 3D a fost marcată la Cluj-Napoca în week-end-ul care a trecut. Aceasta se află la intersecția străzii Cardinal Iuliu Hossu cu str. George Coșbuc și face parte dintr-un proiect inițiat de către Primăria locală, ce are ca scop creșterea siguranței pietonilor. Potrivit primarului Emil Boc, proiectul avizat de către Comisia de circulație cuprinde două astfel de treceri de pietoni, prima dintre ele – cea marcată deja, iar a doua este în curs de amenajare la intersecția străzii Deva cu str. George Coșbuc, ambele în apropierea Parcului Central. Totodată acesta a mai precizat faptul că municipalitatea clujeană are în vedere extinderea proiectului și la alte zone din oraș dacă măsura se dovedește să aibă un impact pozitiv în ceea ce privește acordarea priorității de trecere a pietonilor.

PUNCTUL DE INFORMARE AL BUGETARII PARTICIPATIVE S-A MUTAT LA SEDIUL PRIMARIEI
Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunță clujenii cu privire la faptul că punctul de informare al procesului de Bugetare participativă, ediția 2019, a fost mutat la sediul Primăriei de pe Calea Moților, până în 11 august, inclusiv. Pe această cale reamintim că tot până la data de 11 august cei care locuiesc, muncesc sau studiază în municipiul Cluj-Napoca pot depune idei de proiecte menite să contribuie la dezvoltarea orașului, prin procesul bugetareparticipativa.ro. După această dată ideile propuse urmează a fi analizate, iar în 23 septembrie se dă startului primei etape de vot. Mai multe detalii și informații despre ediția din 2019 a Bugetării participative găsiți fie pe platforma bugetareparticipativă.ro, fie la sediul Primăriei.

ZIUA IMNULUI NATIONAL A FOST MARCATA ASTAZI LA CLUJ-NAPOCA
Ziua Imnului Național a fost marcată la Cluj-Napoca în dimineața zilei de astăzi printr-o ceremonie publică ce a cuprins o slujbă religioasă, un spectacol susținut de Muzica Militară a Comandamentului Diviziei 4 Infaterie Gemina și alocuțiuni despre semnificația Zilei Imnului Național, iar ceremonia s-a încheiat prin intonarea imnului național „Deșteaptă-te române”. La eveniment au participat veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere și reprezentanți ai autorităților publice locale și ai instituțiilor civile și militare. În acest context reamintim faptul că Ziua Imnului Național a fost stabilită printr-o lege dată în anul 1998 și este sărbătorită în fiecare în 29 iulie.

NUMARUL TURISTILOR STRAINI ESTE IN SCADERE LA NIVEL DE CLUJ-NAPOCA
Numărul turiștilor străini care au vizitat municipiul Cluj-Napoca în primele cinci luni ale acestui an a scăzut cu un procent de peste 9%, față de aceeași perioadă a anului trecut, arată datele publicate de Direcția Județeană de Statistică Cluj. Din numărul total al persoanelor care au vizitat Clujul până în luna mai, un procent de 18,5% este reprezentat de turiștii străini. Cei mai mulți dintre ei au provenit din Ungaria, Germania și Italia.