29 mai

18 ECHIPAMENTE PENTRU DOTAREA SPITALULUI DE PNEUMOFTIZIOLOGIE
18 echipamente medicale urmează să intre în dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, după ce Consiliul Județean a câștigat un proiect cu finanțare europeană. Printre cele care urmează să fie achiziționate se numără un bodypletismograf și un aparat destinat ergospirometriei, de care instituția medicală nu beneficiază în acest moment, un aparat de radiologie digitală, dar și analizatori de gaze și ioni, necesari analizelor sanguine a gazelor la nivel arterial. Investiția are scopul de a crește calitatea actului medical și de a asigura un diagnostic și tratament la un nivel înalt și are o valoare de 4,2 mil de lei.

LUCRARI DE MARCAJE RUTIERE PE DJ 150
Mai multe lucrări de marcaje rutiere au fost executate pe DJ 150, care este cuprins între DN 16 și localitatea Chesău. Schimbările au vizat lucrări de marcaje de separare a sensurilor de mers, cât și lucrări de marcaje aplicate pe coronamentele podețurilor. Consiliul Județean a precizat că acest tip de schimbări vor continua în perioada următoare, atât pe drumurile pe care au fost finalizate lucrări de asfaltare, cât și acolo unde situația o impune.

PREMIILE RADA MIHALCEA
Cea de a 5-a ediție a „Premiilor Rada Mihalcea pentru Tinerii Cercetători în Știință și Inginerie” are ca termen limită de depunere a lucrărilor care se doresc a fi înscrise în competiție, ziua de vineri, 31 mai. Scopul concursului este de a-i încuraja pe tinerii pasionați de știință și inginerie, prin recunoașterea excelenței și a contribuției pe care au adus-o în aceste domenii. Premiul I are o valoare de 3000 de dolari, premiul II de 2000, iar premiul III de 1000 de dolari. Câștigătorii concursului urmează să fie anunțați în 30 iunie, iar în luna august va fi organizată o festivitate specială de decernare a premiilor.