29 martie

PESTE 20 DE AMENZI APLICATE DE CATRE POLITISTI IN DOAR O ORA
Peste 20 de amenzi au fost aplicate de către polițiștii clujeni într-un interval de o oră, în urma unei acțiuni desfășurate ieri, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean. Amenzile au fost acordate pentru viteza peste limita stabilită de lege, scopul acțiunii fiind tocmai menținerea unui climat de siguranță publică și de prevenire a accidentelor. Verificările au avut loc în zonele Traian Vuia, Calea Dorobanților, Calea Florești, Calea Turzii și Calea Baciului. Totodată, a fost retras un permis de conducere și au fost acordate două amenzi pentru tulburarea ordinii publice.

CAMPANIE PENTRU INCURAJAREA TINERILOR SA PARTICIPE LA ALEGERILE EUROPARLAMENTARE
O campanie care are ca scop încurajarea tinerilor să participe la alegerile europarlamentare ce vor avea loc în 26 mai, se desfășoară în aceste zile și la Cluj-Napoca. În acest sens, mâine, caravana Change is Coming va ajunge în Parcul Central, unde se va desfășura un eveniment pe această temă, iar tinerii vor afla oportunități pentru interviuri și discuții cu politicienii și candidații locali, vor beneficia de o sesiune de training despre implicarea în campaniile politice, și vor avea loc discuții despre importanța votului în societate. Carava Change is Coming Roadshow va ajunge în zilele viitoare și în Polonia, Germania și Belgia. Potrivit echipei organizatoare, European Youth Forum, campania are ca scop promovarea importanței participării la vot în rândul tinerilor, după ce la alegerile parlamentare din 2014 doar 28% dintre aceștia, cu vârste cuprinse între 18-24 de ani, au participat la vot.

PROIECTELE DE LEGE CARE PREVAD PARTENERIATUL CIVIL AU FOST RESPINSE DE SENAT
Proiectele de lege care prevăd parteneriatul civil între persoanele de același sex au primit aviz negativ din partea Guvernului, instituția motivând că o astfel de inițiativă nu este reglementată la nivelul Uniunii Europene, fiecare stat membru având opțiunea pentru a alege în privința unei astfel de reglementări. Totodată, reprezentanții Executivului au declarat că prin adoptarea Codului Civil, Parlamentul și-a exprimat deja opțiunea de politică legislativă în materia relațiilor de familie, reglementând că unica formă de conviențuire recunoscută în România, este căsătoria între persoanele de sexe diferite. Aceștia au mai declarat că cele două proiecte privind parteneriatul civil implică cheltuieli suplimentare din bugetul asigurărilor sociale de stat. Reamintim că cele două proiecte prevedeau că persoanele de același sex puteau încheia la Starea Civilă un parteneriat în scopul organizării vieții comune de familie. Cele două proiecte urmează să fie dezbătute în plenul Camerei Deputaților, for decizional pentru inițiative.