29 noiembrie

30 DE AUTOBUZE NOI AU PUSE ÎN CIRCULAŢIE
Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Compania de Transport Public a pus în circulație, începând de ieri, 30 de autobuze noi tip Mercedes-Benz Conecto, prețul unui astfel de model fiind de aproximativ 1,2 milioane de lei. Noile autobuze au o capacitate totală de transport de 104 călători, din care 26 de locuri pe scaune. De asemenea, acestea beneficiaza de loc special amenajat si rampă pentru fotoliile rulante ale persoanelor cu dizabilități, sistem de anunțare vocală a numărului de traseu și a direcției de deplasare, în exteriorul autobuzului, în dreptul primei uși, pentru informarea persoanelor cu deficiențe de vedere, sistem de încălzire și aer condiționat, sistem de supraveghere video interioară și exterioară, internet gratuit WI-FI pentru călători si prize tip USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile. Pe lângă noile autobuze puse în circulatie ieri, alte 30 de autobuze Mercedes, cu aceleași dotări de ultimă generație, vor intra în circuitul de transport public în luna decembrie. Va reamintim ca de la începutul anului au mai fost puse în circulație, în orașul nostru, 11 autobuze electrice Solaris și 15 autobuze articulate Mercedes de 18 metri lungime.

OFICILALI CLUJENI, ÎN VIZITĂ LA MADRID
O delegație a județului Cluj condusă de vicepreședintele Consiliului Județean, domnul Marius Mînzat, alături de reprezentanți ai Tetarom S.A., a participat zilele trecute, la Madrid, la o misiune economică menită să inițieze noi parteneriate de business între cele două părți. Agenda vizitei a inclus întâlniri cu omologi spanioli și vizite la obiective economice locale. În același timp, Asociaţia Produs de Cluj, a participat, în Peninsula Iberică la manifestările dedicate Zilei Naţionale şi Centenarului Marii Uniri, unde au mai participat oficiali spanioli şi membri ai corpului diplomatic acreditaţi la Madrid.

PROGRAM SPECIAL AL TRANSPORTULUI ÎN COMUN
În zilele de 30 noiembrie, 1 şi 2 decembrie transportul public în municipiul Cluj-Napoca şi în Zona Metropolitană se va desfăşura între orele 6,00 – 23,00, conform programului de transport pentru zilele de duminică. În ziua de 1 Decembrie, întrucât unele zone centrale vor fi închise traficului auto cu ocazia manifestărilor dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, transportul public va fi deviat, după cum umrmează: în P-ta M. Viteazul, între orele 8:30 – 9:30, se va circula pe trasee adiacente, iar în P-ta A. Iancu și P-ta Ştefan cel Mare, în intervalele orare 10:00–13:00 și 19:40–21:00 se va circula pe trasesu scurtat. Tot între aceste ore, linia 25 va fi suspendată, linia 46B va circula pe traseu deviat, iar linia 6 va fi suplimentată.