29 octombrie

ETAPA FINALĂ DE VOT PENTRU BUGETAREA PARTICIPATIVĂ A ÎNCEPUT
A început etapa finală de vot a celor 30 de proiecte existente în cadrul procesului de Bugetare Participativă, ediţia 2019.
Astfel că fiecare persoană care munceşte, locuieşte sau studiază în Cluj-Napoca poate alege un singur proiect din toate cele şase domenii, dar nu mai târziu de 17 noiembrie. Votarea se face pe platforma bugetareparticipativa.ro, însă acei care nu au acces la internet pot să voteze prin biroul amenajat la Casino în Parcul Central, care este deschis de luni până vineri în intervalul 13-17. Lista cu cele 15 proiecte care vor fi declarate câştigătoare va fi afişată pe data de 25 noiembrie.

O NOUĂ LICITAŢIE PENTRU REABILITAREA SPITALULUI DE ORTOPEDIE-TRAUMATOLOGIE
O nouă licitaţie privind reabilitarea Spitalului de Ortopedie-Traumatologie a fost lansată în această săptămână, după ce la cea anterioară singura firmă care şi-a depus oferta nu a îndeplinit criteriile prevăzute în document.
Proiectul presupune etajarea Spitalului de Ortopedie, relocarea şi modernizarea blocului operator şi a sălii ATI, amenajarea accesului auto pentru ambulanţe şi construirea unui lift exterior. Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 6 noiembrie.

ŞCOALA GIMNAZIALĂ ION CREANGĂ VA FI MODERNIZATĂ
Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” situată în cartierul Mănăştur urmează să fie modernizată prin lucrări de supraetajare şi reabilitare termică.
Iniţiativa vine ca urmare a unui proiect câştigător în cadrul Bugetării Participative, ediţia 2017, şi are ca scop rezolvarea supraaglomerării existente prin amenajarea a încă 11 săli de clasă, a unei săli festive, a unei terase şi a unor spaţii conexe. Valoarea totală a investiţiei este de aproape 13 milioane de lei, fără TVA, iar durata efectivă a lucrărilor este estimată la 12 luni.

A FOST DESEMNAT CÂŞTIGĂTORUL LICITAŢIEI PENTRU METRUO ŞI TRENUL METROPOLITAN
Câştigătorul licitaţiei care va efectua studiile pentru realizarea metroului şi trenului metropolitan a fost desemnat în această săptămână.
În ceea ce priveşte trenul metropolitan, proiectul prevede implementarea unui sistem de transport rapid pe ruta Nădăşel-Bonţida, a cărei lungime totală este de 43 km. Referitor la metrou, acesta va deservi în primă etapă tronsonul Floreşti-Cluj-Napoca urmând ca mai apoi să fie extins până în Gilău. Important de precizat este că se are în vedere asigurarea unor legături de autobuz între Gilău şi capetele ambelor sisteme de transport rapid. Pentru această licitaţie au fost depuse 5 oferte, însă două dintre ele au fost declarate inacceptabile.

TELEFONUL AMINTIRILOR – INSTALAŢIE DE REDARE A MEMORIILOR ŞI SCRISORILOR DIN TRANSILVANIA DE LA ÎNCEPUT DE SECOL
Telefonul Amintirilor – o instalaţie de redare a memoriilor şi scrisorilor din viaţa cotidiană a Transilvaniei la început de secol poate fi vizitată până în 11 noiembrie la Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”.
Pe lângă această funcţie, telefonul deţine şi o tastă prin care puteţi înregistra mesaje pe care nu aţi dori să le uitaţi, iar peste un an veţi primi un link cu înregistrarea făcută. Instalaţia Interactivă aparţine Muzeului Memoriei, care doreşte, prin această iniţiativă, să promoveze patrimoniul naţional.

PRIMUL HUB PENTRU COPIII PASIONAŢI DE ŞTIINŢĂ, ARTE ŞI MATEMATICĂ
Primul Hub din Cluj-Napoca ce va fi destinat copiilor pasionaţi de domenii precum ştiinţă, tehnologie, artă şi matematică va fi deschis în weekend-ul care urmează.
Proiectul a fost finanţat prin fonduri europene, iar programele au la bază învăţarea prin joacă şi învăţarea experimentală cu ajutorul unor mentori specializaţi pe fiecare domeniu. Centrul este situat în cartierul Europa, iar preţurile programelor încep de la 40 de lei.

EVENIMENT SPECIAL PENTRU TINERI LA LICEUL SAMUS
Un eveniment special destinat tinerilor creştini va avea loc în seara zilei de astăzi, de la ora 19 în Sala festivă a Liceului Samus, situat pe str. Ialomiţei, nr. 17.
Mai exact este vorba despre o discuţie pe tema: Draft: Planuri ce îşi propune să ofere perspective cu privire la întrebări care pot apărea în viaţa unui tânăr creştin cum ar fi: care este planul Lui Dumnezeu pentru mine? sau ce alegere să fac şi pe ce drum să merg?. Evenimentul va fi coordonat de profesorul Gabriel Braic. Intrarea este liberă, dar pentru un timp de socializare la ceai şi biscuiţi sunteţi aşteptaţi mai repede cu o jumătate de oră, respectiv la 18:30.