3 aprilie

SERVICIUL DE SFAT MEDICAL PEDIATRIC ALOPEDI APELAT DE PESTE 3000 DE PARINTI
Serviciul de sfat medical pediatric ALOPEDI 0364 – 917 a fost apelat în primul trimestru al acestui an de peste 3000 de părinți, mai mult de jumătate din apeluri finalizându-se cu recomandări care au permis îngrijirea copilului la domiciliu, iar 12% au necesitat consult medical de urgență. Datele sunt disponibile în urma unui raport realizat de către Consiliul Județean și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii. Majoritatea motivelor pentru care părinții au apelat serviciul de sfat medical pediatric ALOPEDI sunt febră, probleme respiratorii și probleme digestive. Reamintim astfel că ALOPEDI 0364 -917 este un serviciu medical gratuit destinat părinților care au nevoie de recomandări cu privire la modul în care să procedeze cu copiii atunci când aceștia au nevoie de îngrijiri medicale și este asigurat de către o linie de gardă din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii.

PESTE 100 DE COPII AU PARTICIPAT LA PROIECTUL LECTII DESPRE ENERGIE
Peste 100 de copii și cadre didactice din localitățile Mera și Baciu au participat la proiectul „Lecții despre energie” desfășurat în perioada februarie-martie de către voluntarii E-On România și de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Scopul proiectului a fost de a-i învăța pe cei mici regulile de utilizare în condiții de siguranță a diferitelor forme de energie. La nivel de țară, acesta s-a desfășurat în 10 județe, iar în cei 10 ani de proiect, lecțiile au ajuns la aproximativ 18.000 de beneficiari, potrivit informațiilor furnizate de către Compania de energie E-On.

CIRCULATIA DE PE PODUL PORTELANULUI SE INCHIDE
Circulația de pe podul Porțelanului se va închide începând de astăzi, în vederea continuării lucrărilor demarate, potrivit anunțului realizat de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca. În ceea ce privește partea nordică, traficul rutier va fi deviat pe traseul P-ța 1 Mai – B-dul Muncii și pe traseul str. Paris – str. Răsăritului. Referitor la partea sudică, circulația se va desfășura pe ruta str. Nădășel – cart. Iris. Totodată, traficul pietonal va fi deviat pe puntea amenajată peste estacada existentă. Durata lucrărilor este de 12 luni.

O MINORA DE 16 ANI DIN TURDA A FOST DATA DISPARUTA
O minoră în vârstă de 16 ani din Turda a fost dată dispărută de acasă din data de 28 martie. Semnalmentele persoanei sunt înălțimea de 1,55 cm, greutate de 50 kg, ochi căprui, păr șaten închis și o cicatrice pe coapsa dreaptă. Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean, la data plecării aceasta purta o bluză de culoare neagră, geacă neagră de piele, fustă în carouri gri cu alb și încălțăminte de culoare închisă. Cei care doresc să dea detalii cu privire la minoră pot să apeleze nr. unic de urgență 112 sau să se deplaseze la cea mai apropiată unitate de poliție.

PRIMUL MUZEU AL BIBLIEI DIN TIMISOARA S-A DESCHIS
Primul Muzeul al Bibliei din Timișoara s-a deschis ieri printr-o ceremonie organizată la Bastionul Teresia. Printre exponatele muzeului se numără cea mai mică biblie din lume, patru exemplare românești originale oferite de Mitropolia Banatului și exemplare din colecția personală a pastorului Ionel Tuțac. Scopul Muzeului este de a-i determina pe oameni să înțeleagă și să aprecieze importanța și valoarea Bibliei. Muzeul este deschis până în 25 aprilie și poate fi vizitat zilnic între orele 9 și 18.