3 februarie

NOUTATI LA FORMULARELE DE INSCRIERE FISCALA
Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Cluj-Napoca anunta ca au fost aprobate modelul, continutul si instructiunile de completare a formularelor de înregistrare fiscala.
Orice persoana fizica, juridica sau entitate care este subiect într-un raport juridic fiscal se înregistreaza fiscal primind un cod de identificare fiscala.
Declaratia de înregistrare fiscala se depune în termen de 30 de zile de la:
a) data înfiintarii potrivit legii, în cazul persoanelor juridice, asocierilor si al altor entitati
fara personalitate juridica;
b) data eliberarii actului legal de functionare, data începerii activitatii, data obtinerii primului venit sau dobândirii calitatii de angajator, dupa caz, în cazul persoanelor fizice.
Pe baza declaratiei de înregistrare fiscala, organul fiscal competent elibereaza certificatul de înregistrare fiscala, în termen de 10 zile de la data depunerii declaratiei.

CONTROALE IN DOMENIUL SILVIC
In luna ianuarie, aproximativ 1700 de jandarmi au participat la 356 de actiuni desfasurate în mod independent, la nivel national, pentru prevenirea si combaterea infractiunilor savirsite în domeniul silvic. Totodata, peste 1200 de jandarmi au luat parte la 468 de actiuni similare, organizate în cooperare cu organele silvice.
Jandarmii au constatat 64 de fapte penale si au recuperat aproximativ 500 mc de masa lemnoasa, aplicind 426 sanctiuni contraventionale în valoare de aproximativ 264.400 lei.

PROIECT PENTRU ADOPTIA COPIILOR MAI MARI DE DOI ANI
Mamele care adopta copii mai mari de doi ani ar putea beneficia de o indemnizatie de aproximativ 1.700 de lei si de concediu de acomodare de un an, potrivit modificarilor aduse legii adoptiei, adoptate, marti, de Comisia pentru munca si protectie sociala a Camerei
Deputatilor. Potrivit presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptiei, Gabriela Coman, proiectul de lege propus de Guvern are ca obiectiv eliminarea obstacolelor care îngreuneaza procedurile de adoptie pentru copiii români, în
România.

ACCES LIBER LA ANTRENAMENTELE ROMANIA FED CUP TEAM
Federatia Româna de Tenis ii invita pe clujeni sa fie alaturi de Romania Fed Cup Team la antrenamentele care au loc zilnic la Sala Polivalenta Cluj-Napoca. Cei interesati pot urmari astfel antrenamentele sportivelor Simona Halep, Monica Niculescu, Andreea Mitu si Raluca Olaru. Accesul la antrenamentele care au loc zilnic de la ora 10 este liber.