3 iulie

CLUJ-NAPOCA, GAZDĂ PENTRU OLIMPIADA INTERNAŢIONALĂ DE MATEMATICĂ
Olimpiada Internaţională de Matematică se va desfăşura în perioada 3-14 iulie 2018 la Cluj-Napoca şi va reuni 114 ţări din lume şi peste 600 de concurenţi, şi 900 de invitaţi străini, care vor participa la cea mai mare competiţie din domeniul ştiinţelor exacte. Evenimentul se află la cea de a 59-a ediţie, iar în România este organizat pentru a 6 a oară, fiind iniţat pentru prima dată la Braşov. Deschiderea oficială a olimpiadei va avea loc duminică, 8 iulie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

MARŢI – 3 IULIE, ULTIMA ZI DE COMPLETARE A FIŞEI DE ÎNSCRIERE PENTRU LICEU
Astăzi, 3 iulie, este ultima zi în care absolvenţii clasei a 8 a, care au suţinut evaluarea naţională , vor putea completa opţiunile pentru fişele de înscriere, urmând ca în 9 iulie să aibă loc repartizarea computerizată a candidaţiilor la licee. În perioada 10-13 iulie absolvenţii clasei a 8a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în instituţiile la care au fost repartizaţi. Rezultatele de la Evaluarea Naţională au fost anunţate pe 23 iunie şi arată că 73,6% au promovat examenul.

#FărăPungiDePlastic 
Ziua mondială fără pungi de plastic este sărbătorită astăzi, 3 iulie, în mai multe oraşe din ţară, prin acţiuni care au ca scop stoparea folosirii pungilor de plastic. Voluntarii organizaţiei Zero Waste România organizează astăzi o campanie prin care îi încurajează pe clienţii magazinelor să achiziţioneze cele necesare folosind cât mai puţine pungi de plastic, urmând ca participantul cel mai perseverent, să primească un kit de supravieţuire fără plastic. Potrivit Zero Waste România din cauza pungilor de plastic mor anual 100.000 de vieţuitoare marine şi 1 milion de păsări. Mişcarea fără pungi de plastic a fost iniţiată pentru prima dată în 2011 la Barcelona.

PESTE 5500 DE PĂRINŢI AU APELAT SERVICIUL ALOPEDI 0364-917 ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI
Serviciul telefonic de tip “Call-Center” destinat obţinerii de sfaturi medicale pedriatice de urgenţă, ALOPEDI – 0364-917 a fost apelat în primul semestru al acestui an de către 5.522 de părinţi, conform unei analize realizate de Consiliul Judeţean şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca. Majoritatea apelurilor s-au finalizat cu recomandări ce au permis îngrijirea copiilor la domiciliu, doar 5 cazuri necesitând intervenţia serviciuliui de ambulanţă, şi 606 care au avut nevoie de consult. Cel mai frecvent motiv de apelare este febra, urmată de probleme respiratorii şi digestive. Apelurile preluate au fost şi din alte oraşe, Bucureşti, Braşov şi Constanţa, sau din afara ţării. ALOPEDI 0364-917 este serviciul gratuit de sfat medical telefonic de urgenţă al Spitalului Clinic de Urgenţă Cluj-Napoca.