3 iunie

CAMPANIA ELECTORALA LA FINAL
Campania pentru alegerile locale se încheie miine, la ora 7,00, ora dupa care devine interzisa propaganda electorala – afisarea, lansarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip.
Potrivit Biroului Electoral Judetean Cluj (BEJ) in Cluj sint peste 600.000 de alegatori si 656 sectii de votare, dintre care 181 sint în municipiul Cluj-Napoca. Pentru functia de primar in Cluj-Napoca s-au inscris 10 candidati.

NOI REGLEMENTARI RUTIERE PE ALEEA PEANA
Primaria Cluj-Napoca anunta modificarea reglementarii actuale de circulatie din sens unic în dublu sens pe tronsonul din aleea Peana cuprins între strada Primaverii si aleea de la nr. 3. Punerea în practica a masurii consta în:
– înlocuirea indicatorului ”Sens unic” de la intersectia aleii Peana cu str. Primaverii cu ”Circulatie dublu sens”, iar la iesire în strada Primaverii amplasarea indicatoarelor ”Oprire”, ”Obligatoriu dreapta”
– montarea indicatorului ”Oprirea interzisa” pe ambele laturi ale tronsonului cu circulatie dublu sens de pe aleea Peana.

STRADA FAGET REABILITATA
Strada Faget a fost modernizata si redata traficului, conform graficului anuntat. Lucrarile de modernizare au inceput în 2 septembrie 2015 si s-au desfasurat pe o lungime de 3.024 metri
liniari (de la sensul giratoriu – intersectie cu Calea Turzii, pina la limita cu comuna Ciurila).
Reabilitarea strazii a constat în:
– modernizarea sistemului rutier: carosabil, trotuare, pista de biciclete;
– consolidarea zonelor cu alunecari de teren
– executia retelei de canalizare pluviala si drenuri;
– executia retelei de canalizare menajera (aproximativ 1600 metri liniari);
– extinderea retelei de iluminat public si montarea a 105 stilpi noi;
– executarea semnalizarii rutiere prin montarea de indicatoare si efectuarea de marcaje.
Lucrarile au fost realizate de S.C. Antrepriza Reparatii Lucrari ARL Cluj, iar valoarea contractului este de peste 10.000.000 de lei. Perioada de garantie este de 48 de luni.

RUTA AERIANA CLUJ-NAPOCA – ISTANBUL
Aeroportul International „Avram Iancu” Cluj anunta ca operatorul aerian Turkish Airlines va începe operarea de zboruri regulate pe ruta Cluj-Napoca – Istanbul – Cluj-Napoca, începind din 12 iulie. Destinatia Istanbul va fi operata cu o frecventa de 4 zboruri pe
saptamina, în zilele de luni, marti, joi si simbata.

“NOAPTEA PRIVIGHETORILOR”
Societatea Ornitologica Româna organizeaza miine a patra editie a evenimentului “Noaptea Privighetorilor”. Evenimentul este o actiune a proiectului „Pasarile Clujului prin muzica si traditie”, care sustine candidatura orasului Cluj-Napoca la titlul de Capitala Culturala
Europeana 2021. Initial a fost programat si anuntat pentru data de 25 mai, dar a fost aminat din cauza vremii nefavorabile. “Noaptea Privighetorilor” va începe miine cu un tur ornitologic ghidat, de la ora 18,30. Participantii pot asculta privighetorile si celelalte pasari
cintatoare, iar apoi pot vizita o expozitie fotografica de pasari salbatice din România. De la ora 19,30 începe concertul de muzica clasica, în Gradina Romana. Participarea la eveniment este gratuita, dar biletul de intrare în Gradina Botanica va costa 6 lei.