3 martie

INSPECTIE LA SPITALUL DE PEDIATRIE
Corpul de control al Consiliului Județean va realiza o inspecție în cadrul Secției de Pediatrie nr. 1, situată pe Calea Moților după ce în spațiul public au apărut mai multe imagini care indică o posibilă încălcare a normelor alimentare în instituția medicală.
La acest moment este realizată o anchetă internă, iar Direcția de Sănătate Publică va efectua la rândul său un control. Consiliul Județean a precizat că atunci când instituția va dispune de toate datele necesare privind aspectele constatate și măsurile care se impun opinia publică va fi informată.

ALEGEREA NOULUI RECTOR AL UBB ARE LOC ASTAZI
Mai bine de 1600 de cadre didactice, cercetători și studenți participă astăzi la alegerile pentru viitorul rector a Universității Babeș-Bolyai.
Candidații pentru această funcție sunt prof. univ. dr. Daniel David și pr. prof. univ. dr. Ioan Chirilă. Mandatul viitorului rector va avea o durată de patru ani și va începe de la confirmarea sa prin ordinul ministrului Educației Naționale.

NOI ECHIPAMENTE PENTRU PARKING-UL DE PE STRADA MOTILOR
Un echipament de control acces și plată pentru parking-ul subteran de pe calea Moților urmează să fie achiziționat în perioada următoare după ce o licitație a fost lansată sâmbătă în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
Printre echipamentele care urmează să fie cumpărate se numără un terminal de intrare și unul de ieșire, care să elibereze și să citească tichetele, un sistem de alimentare UPS, echipament de encodare a cardurilor de tip contactless și câteva camere de recunoaștere a numerelor de înamtriculare. În acest fel sistemul de control acces și plată va gestiona intrarea în parcare automat, fără intervenția unor operatori umani. Investiția se ridică la aproape un milion de lei, iar termenul limită de depunere a ofertelor este data de 31 martie.

PESTE 240 DE ARBORI PLANTATI IN SCOLI SI IN SPATIILE DE JOACA
Peste 240 de arbori au fost plantați în total în aceste zile în curțile școlilor clujene și în spațiile de joacă din oraș, continuându-se astfel o campanie începută în toamna anului trecut.
Printre școlile clujene participante în program se numără Liceele Onifisor Ghibu, Aurel Vlaicu, și Avram Iancu, iar dintre spațiile de joacă aflate pe lista proiectului amintim locul de joacă de pe str. Paris, pe cel situat pe Calea Turzii și în zona Clăbucet, respectiv spațiul de joacă de pe str. Observatorului. În campanie au fost plantați în total peste 500 de arbori cu balot.

MARTIE – LUNA FRANCOFONIEI
Martie nu marchează doar începutul primăverii, ci este și luna francofoniei, iar la Institul Francez din Cluj vor avea loc mai multe evenimente cu această ocazie în perioada care urmează.
Pe tot parcursul lunii sunt organizate expoziții de artă, ateliere, degustări, spectacole și întâlniri literare. Anul acesta marchează pentru cele 88 de state și guverne membre în Organizația Internațională a Francofoniei 50 de ani de la înființare. Mai multe detalii despre toate acestea aflați pe site-ul institutfrancais.ro.

LUCRARI DE MODERNIZARE PE DRUMUL BISTRITEI
Lucrările de reabilitare și modernizare demarate în cursul anului trecut pe Drumul Bistriței au fost reluate.
Datorită condițiilor meteorologice favorabile în această etapă se acționează pe două loturi ale drumului județean 109, respectiv pe ruta Răscruci-Borșa-Vultureni și pe sectorul Așchileu până la limita cu județul Sălaj. De asemenea, pe tronsonul DN 16 – Gădălin – Bonțida – DN 1C sunt realizate rigolele carosabile, iar pe două sectoare ce fac parte din drumurile județene 172A și 109 C sunt efectuate lucrări de pregătire a frontului de lucru și lucrări de frezare.