3 noiembrie

CONTROALE ALE POLITISTILOR IN PIATA MARASTI
Politistii locali din cadrul serviciilor: Inspectie comerciala, Control urbanism si disciplina în constructii, Control protectia mediului, Ordine si siguranta publica si Control Trafic Rutier, în colaborare cu Sectia 2 Politie si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Avram Iancu” al judetului Cluj au desfasurat ieri o ampla actiune de verificari în Piata agroalimentara Marasti si pe domeniul public din imediata vecinatate.
Din punct de vedere comercial au fost verificati 32 de agenti economici. Pentru functionarea fara detinerea acordurilor de functionare eliberate de Primaria Cluj-Napoca au fost încheiate 15 procese-verbale de constatare a contraventiilor, în valoare de 6.000 lei. În toate cazurile activitatile au fost suspendate pina la data autorizarii.
Pe linie de control urbanism si disciplina în constructii au fost verificate 11 societati comerciale. Pentru 8 dintre acestea se vor întocmi procese-verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor, pentru lipsa autorizatiilor de construire.
Pe linie de ordine, siguranta publica si control trafic rutier, pentru stationari si opriri neregulamentare au fost încheiate 12 procese-verbale de constatare a contraventiilor, în valoare de 1.200 lei, si au fost aplicate 13 puncte de penalizare conducatorilor auto.
De asemenea, a fost încheiat un proces-verbal de constatare a contraventiei, în valoare de 50 lei, pentru cersetorie.

TRONSON DE DRUM JUDETEAN ASFALTAT
Lucrarile de asfaltare a tronsonului de drum situat între localitatile Gheorgheni si Aiton, de pe drumul judetean 103G, au fost finalizate. Sectorul asfaltat are o lungime de peste 2 kilometri. Acesta leaga doua sectoare de drum asfaltate anterior, astfel ca drumul judetean
103G este, în acest moment, integral asfaltat din localitatea Gheorgheni pina la intersectia cu DN1, pe directia Aiton – Ceanu Mic – Tureni.
În continuare, pe mai multe sectoare de pe acest drum judetean se desfasoara diverse lucrari de întretinere în vederea îmbunatatirii infrastructurii rutiere constind în principal în burdusiri si plombari.

FINALA “BATALIA CARTILOR”
Astazi are loc finala judeteana – categoria adolescenti – a concursului national de lectura “Batalia cartilor”. Participantii care au respectat toate cerintele concursului se reunesc în Finala, care cuprinde dezbaterea ,,Convinge-ma sa citesc!”. In cadrul acesteia fiecare
finalist isi sustine cartea preferata si raspunde la întrebarile juriului si a celorlalti participanti. Evenimentul, organizat de Biblioteca Judeteana O. Goga, este la a treia editie si cuprinde trei categorii de virsta: copii, adolescentu si adulti si seniori.
În cadrul acestei competitii, copiii au posibilitatea de a citi în limbile româna si engleza, adolescentii în limbile româna, maghiara si engleza, iar pentru adulti si seniori concursul se desfasoara sub forma unui club de lectura cu întilniri periodice în care se discuta titlurile propuse. Editia din acest an s-a derulat în perioada martie – septembrie, iar participantii au avut de citit o lista de zece titluri (în limba româna si maghiara), selectate de organizatori si de întocmit ,,Fise de lectura” pentru fiecare carte în parte.
Miine are loc finala categoriei Copii (11 – 13 ani). Ambele evenimente se desfasoara la sediul central al Bibliotecii Judetene ,,Octavian Goga”, Calea Dorobantilor, nr. 104.

CONCERT “CINTARILE HARULUI”
Corul si orchestra Consonantis va invita la concertul “Cintarile harului”. Vor fi interpretate compozitii ale lui Nicolae Moldoveanu. Dirijor: Razvan Nemes. Dirijorul corului: Silviu Bratu. Biletele se gasesc la Agentia teatrala (intre orele 11 si 17) si la Agentia Wens de pe Bdul Eroilor 10. Concertul “Cintarile harului” are loc simbata, 5 noiembrie, la Casa Universitarilor, de la ora 18.