3 octombrie

ACTELE DE IDENTITATE POT FI SCHIMBATE ȘI ÎN PERIOADA REFERENDUMULUI
Clujenii ale căror acte de identitate au expirat sau sunt în prag de expirare și doresc să-și exercite dreptul de vot la Referendumul din 6 si 7 octombrie, sunt așteptați să se prezinte pe strada Moţilor nr.5, la sediul Direcției de evidență a populației, pentru preschimbarea actelor.
Programul cu publicul va fi asigurat inclusiv sâmbătă și duminică, de la ora 7:00 până la 21:00.
În altă ordide de idei, vă reamintim faptul că cetățenii vor vota la secțiile unde sunt arondați, conform listelor electorale permanente. În municipiul Cluj-Napoca au fost amenajate 181 de sectii de votare, iar lista acestora poate fi consultată pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, e-primariaclujnapoca.ro/referendum2018.
Cetățenii care în perioada referendumului se află într-o altă localitate decât cea de rezidență pot vota pe listele suplimentare.

A ÎNCEPUT DEZINSECȚIA
Primăria Cluj-Napoca va efectua, începând de astăzi și până în 31 octombrie, o nouă acţiune de dezinsecţie pe domeniul public și privat. Aceasta se va desfăşura în fiecare zi, între orele 21.00 – 06.00.
Substanțele folosite în acțiunea de dezinsecție combat inclusiv specia de țânțari responsabilă pentru răspândirea virusului Zika, dar și țânțarii aflați în stadiul de larvă. Produsele sunt avizate de Ministerul Sănătății și se regăsesc în Registrul Național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană. Cu toate acestea, în caz de ingerare accidentală, se aplică tratament simptomatic la Spitalul de Urgență Cluj.

FICT A AJUNS LA A VI-A EDIȚIE
Cea de a șasea ediție a Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT) a debutat ieri, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Evenimentul se desfășoară până duminică și reunește în oraş peste 50 de edituri.
Printre proiectele speciale ale festivalului se numără aducerea la Cluj a peste 20 de scriitori români stabiliți în 8 ţări europene, precum şi o încercare de a intra în Cartea Recordurilor. Mai exact, sâmbătă, 6 octombrie, organizatorii Festivalului Internaţional de Carte Transilvania îşi propun să adune în acelasi loc 10.000 de persoane care citesc pe rând aceeaşi carte.