3 octombrie

O NOUĂ ETAPĂ DE DEZINSECȚIE SE DESFĂȘOARĂ ÎN ORAȘ
O nouă etapă de dezinsecție se desfășoară până în 15 octombrie pe domeniile publice și private din Cluj-Napoca. Operațiunea este efectuată în intervalul 21-6, în funcție de condițiile meteorologice. Pentru dezinsecție sunt folosite Detral Super și Microsin – produse insecticide pentru combaterea țânțarilor adulți și Vectorbac Wg – produs pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă. Pentru evitarea unor reinfestări cetățenii sunt sfătuiți să efectueze tratamente de dezinsecție în zone precum pășuni, depozite de anvelope uzate, subsoluri, casa scării sau alte spații deschise.

PESTE 8500 DE APELURI AU FOST EFECTUATE CĂTRE SERVICIUL ALOPEDI
Serviciul gratuit de sfat medical pediatric ALOPEDI – 0364 917 devine din ce în ce mai solicitat – se arată într-o analiză efectuată pentru primele nouă luni ale anului. Astfel că până în luna septembrie au fost efectuate peste 8500 de apeluri, dintre care pentru mai bine de 60% nu a fost necesară intervenția medicului specialist. Totodată pentru aproximativ 1000 de copii a fost recomandat consultul medical imediat, iar în 3 dintre cazuri a fost necesară intervenția echipajelor Serviciului de Ambulanță. Important de precizat este că administrația județeană are în vedere retehnologizarea serviciului de call-center pediatric pentru a oferi copiilor bolnavi servicii medicale la o calitate înaltă. Reamintim că ALOPEDI – 0364 917 este un serviciu telefonic gratuit destinat părinților din Cluj care au nevoie de ajutor în ceea ce privește sănătatea copiilor lor.

TÂRGUL DE INDUSTRIE ȘI TEHNOLOGIE IDENTICOM SE DESFĂȘOARĂ PÂNĂ MÂINE
Târgul Internațional de Industrie și Tehnologie „Identicom” se desfășoară până mâine la BT Arena, timp în care veți putea să luați contact direct cu numeroase companii de tehnologie de la nivel internațional, dar și din România. Printre principalele domenii prezente se află: construcția de mașini, industria farmaceutică, prelucarea lemnului, domeniul IT, agricultura, logistica sau domenii din sfera cercetării și dezvoltării. Obiectivul principal al evenimentului este de a consolida punțile de comunicare și cooperare între industrie, clienți și forța de muncă.

LUCRĂRILE DIN DOMENIUL RUTIER SUNT SUPLIMENTATE CU PESTE 7 MILIOANE DE LEI
Peste 7 milioane de lei sunt destinați suplimentar lucrărilor de întreținere curentă și periodică a drumurilor județene, după ce Consiliul Județean a aprobat o hotărâre în acest sens. Fondurile vor fi folosite pentru finalizarea lucrărilor începute pe 41 de drumuri din județ, lucrări ce privesc operațiuni de plombare a gropilor, burduișuri, așternerea de covoare asfaltice sau montări de parapete metalice.

OFICIUL TERITORIAL AL AUTORITĂȚII NAȚIONALE DE MANAGEMENT AL CALITĂȚII SANITARE ESTE DE ACUM LA CLUJ
Clujul găzduiește de astăzi Oficiul Teritorial al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, la care sunt arondate județele Cluj, Bihor, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Maramureș și Satu-Mare. Instituția are scopul de a fi un ghid pentru unitățile sanitare în ceea ce privește managementul calității serviciilor medicale și al siguranței pacientului. De asemenea, autoritatea va monitoriza menținerea condițiilor de acreditare la nivel medical.

KAUFLAND A RETRAS DOUĂ PRODUSE CARE POT CAUZA IRITAȚII
Rețeaua de magazine Kaufland a anunțat că retrage din vânzare două geluri de duș asupra cărora s-au găsit bacterii ce pot cauza infecția pielii. Mai exact este vorba despre Gelurile de duș Bevola cu Mango și Piersică și cu Trandafir Sălbatic. Persoanele care au achiziționat aceste produse, chiar dacă nu mai dețin bonul fiscal, se pot prezenta la orice magazin Kaufland pentru a primi contravaloarea achiziției.