30 aprilie

MODERNIZARE CTP

Modernizarea sistemului de transport public continuă în municipiul Cluj-Napoca. Din 2 mai, clujenii și turiștii vor avea la dispoziție sisteme tip POS pentru achiziția rapidă, direct cu card bancar, a titlurilor de călătorie. În prezent, cei care utilizează transportul public din Cluj-Napoca pot utiliza variate sisteme digitale pentru achiziția biletelor și abonamentele: de la plata prin SMS sau plata cu cardul la cele 61 automate de ticketing din stațiile de transport în comun, la achiziția de bilete de pe telefonul mobil – prin aplicația 24pay. Pe lângă acestea, vor fi instalate terminale POS în 8 locații ale centrelor de ticketing și în 12 locații ale birourilor de bilete și abonamente, inclusiv la primăriile de cartier.

UNITATI SANITARE IN PERIOADA MINIVACANTEI DE 1 MAI

Asistența medicală va fi asigurată, la Cluj siîn perioada minivacanței de 1 Mai. În cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii vor funcționa in aceasta perioada, secțiile clinice Pediatrie I, II și III, Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, ATI, Psihiatrie Pediatrică, Neurologie Pediatrică, Neonatologie Prematuri precum și Laboratorul Radiologie și Imagistică Medicală și Unitatea de Primire a Urgențelor. De asemenea, părinților clujeni li se reamintește posibilitatea de a apela oricând, în regim non-stop, serviciul gratuit de sfat medical prin telefon ALOPEDI 0364 – 917. În ceea ce privește Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, permanența va fi asigurată prin intermediul medicilor de gardă, 24 de ore din 24, funcţionând în acest sens atât linia de gardă aferentă secţiei de pneumologie, cât şi cea de chirurgie toracică. De asemenea, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase cei care vor consulta pacienții vor fi medicii de gardă, iar în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare, permanența va fi asigurată prin intermediul liniilor de gardă ale secţiilor de Cardiologie, Neurologie, Chirurgie Plastică, Ortopedie şi ATI, iar la nivelul Spitalului de Boli Psihice Cronice Borșa permanența va fi asigurată, în perioada menționată, prin linia de gardă.

CLUJUL VA GAZDUI CAMPIONATELE EUROPENE DE TENIS DE MASA

România va organiza Campionatele Europene de Tenis de Masă Seniori, pe echipe, din anul 2021. Competiția va fi organizată la Cluj-Napoca. Federația Română de Tenis de Masă a anunțat oficial că România a fost desemnată drept câștigătoare pentru organizarea Campionatelor Europene de Seniori, pe echipe, în 2021. În competiția pentru organizarea CE s-au înscris inițial România, Portugalia și Danemarca. Portugalia s-a retras înainte de Campionatele Mondiale de la Budapesta, potrivit Federației Române de Tenis de Masă. Cluj-Napoca a mai găzduit în anul 2018, la Sala Polivalentă, Campionatele Europene de Tenis de Masa STAG – juniori.