30 iulie

RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE
Restricţii de circulaţie în zona Cluj Arena sunt anunţate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Astfel până în 8 august ora 23 Aleea Stadion va fi închisă, iar pe Splaiul Independenţei, de la podul Garibaldi până la intersecţia cu str. G. Coşbuc, vor exista restricţii secvenţiale şi parţiale ale circulaţiei rutiere până în 31 iulie ora 00.

CERERILE PENTRU EMITEREA ACTULUI DE IDENTITATE POT FI DEPUSE ONLINE
Cererile pentru emiterea actului de identitate şi a stabilirii reşedinţei vor putea fi efectuate începând de astăzi şi online, anunţă Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor. Acestea vor putea fi despuse la adresa djepcluj.ro, dar pentru cei care doresc, ghişeul de pe str. Aviator Bădescu, nr. 7-9 rămâne deschis.

TREI PERSOANE CU VÂRSTA DE 100 DE ANI, ONORATE DE CĂTRE INSTITUŢIILE PUBLICE
Trei persoane din judeţul Cluj care au împlinit 100 de ani în anul Centenarului au fost onorate de către instituţiile publice locale, cu ocazia campaniei
“O viaţă cât un centenar”. Aceasta s-a desfăşurat ieri, când a fost sărbătorită şi Ziua Imnului Naţional în cadrul unei ceremonii publice. Scopul proiectului este de a face cunoscute poveştile românilor născuţi în anul Marii Uniri. La eveniment au fost invitaţi toţi cetăţenii judeţului Cluj care au împlinit sau urmează să împlinească în acest an vârsta de 100 de ani.

PROGRAMUL DE ELIBERARE AL PAŞAPOARTELOR MODIFICAT
Programul de eliberare al paşapoartelor pentru judeţul Cluj şi alte 29 de judeţe din ţară a fost prelungit cu două ore până în 31 august. Astfel intervalul orar în care cetăţenii pot să obţină actele de călătorie este de la 8:30 până la 18:30 de luni până vineri. Şeful Direcţiei Generale de Paşapoarte , Mirel Toancă, a declarat că măsura a fost luată pentru că se aşteaptă o creştere a cererilor de eliberare o dată cu creşterea valabilităţii paşaportului simplu electronic de la 5 la 10 ani, dar şi pentru a eficientiza activitatea în lunile iulie-august, când sunt eliberate cele mai multe documente de călătorie.