30 iunie

PREŢUL GAZELOR NATURALE SE MENŢINE

Preţul gazelor naturale din producţia internă va stagna de la 1 iulie la valoarea actuală de 60 lei/MWh, până la 31 martie anul viitor, a anunţat ministrul Energiei, Victor Grigorescu. Potrivit graficului prevăzut în anexa HG 488/2015, preţul gazelor naturale din producţia internă ar fi trebuit să crească la valoarea de 66 lei/MWh, de la 1 iulie 2016.

De asemnea Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat ieri un nou regulament privind furnizarea gazelor naturale la clienţii finali. Una din principalele modificări aduse este că toţi consumatorii cu venituri reduse şi cei consideraţi vulnerabili din motive de vârstă sau sănătate, vor plăti factura lunară doar pe baza consumului efectiv de gaze, şi nu pe baza unor estimări ca în prezent. Noul regulament se va aplica după publicarea în Monitorul Oficial. Măsurile sunt menite să îi protejeze pe consumatorii consideraţi vulnerabili la fluctuaţiile preţurilor la gaze naturale.

Sursa: radiocluj.ro

PROIECTE ALE CONSILIULUI JUDEŢEAN

Noul președinte al Consiliului Judetean Cluj, Alin Tişe a prezentat câteva dintre proiectele la care a început să lucreze. Printre acestea se numără continuarea lucrărilor la cele 4 parcuri industriale şi deschiderea unuia nou, la Luna, lângă Câmpia Turzii:

Am definitivat zilele acestea negocierile cu un investitor important care va veni în Tetarom 3, pe un teren de 10 hectare de aproximativ 30 de milioane de euro. Acest investitor va aduce cel puțin 500 de locuri de muncă. Este vorba despre un producător de soluții și echipamente electrocasnice și instalații, contractul se va finalizeaza până în 20 iulie, iar producția începe, cel mai târziu, anul vitor. Am început procedurile pentru demararea unui Tetarom 5 în zona Câmpia Turzii-Luna, este vorba de un teren în apropierea autostrăzii, vreo 40 de hectare.” – a declarat Alin Tişe, Preşedinte al Consiliului Județean Cluj

Sursa: radiocluj.ro

ULTIMA ZI PENTRU IMPOZITE

Clujenii își mai pot achita prima tranșă a impozitelor pe acest an, beneficiind de bonificația de 10%, doar până astăzi, 30 iunie. Până în prezent, și-au achitat impozitele 66% dintre persoanele fizice și 43% dintre persoanele juridice.

Sursa: Comunicat de presă

PREMIERE LA AEROPORT

Compania aeriană low-cost Wizz Air a sărbătorit,ieri, 6 milioane de pasageri pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu, Cluj-Napoca. Pasagerul cu numărul 6 milioane din Cluj, Maria Căian, a aterizat de la Charleroi. A fost întâmpinată de reprezentanții Wizz Air și de autoritățile locale cu un cadou: un bilet dus-întos de la Cluj spre orice destinaţie deservită de compania aeriană.

Sursa:ziuadecj.ro

BIBLIOTECĂ ÎN AEROPORT

Prima bibliotecă din incinta Aeroportului Internaţional Avram Iancu, Cluj va fi inaugurată astazi. Iniţiativa aparţine Asociaţiei Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii. Spațiul destinat bibliotecii este situat în incinta corpului de legătură dintre cele două terminale de pasageri. Pentru a scoate în evidență această zonă câteva dintre cele mai importante festivaluri clujene au donat fotolii personalizate, dând naștere unui spațiu atipic pentru un aeroport din România. Biblioteca a fost realizată de studenții Asociației Studenților Arhitecți și dotată cu cărți prin donația Asociației Cărțile pe față. Cluj-Napoca se adaugă astfel unei liste extrem de scurte de aeroporturi europene care beneficiază de biblioteci gratuite în incinta lor. Municipiul Cluj-Napoca se află, alături de Baia Mare, Bucureşti şi Timişoara, între oraşele finaliste la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Câştigătorul va fi desemnat în toamna acestui an.

Sursa:ziuadecj.ro