30 octombrie

PARCUL FARMEC VA FI REAMENAJAT
Un proiect ce prevede reamenajarea parcului Farmec, situat în cartierul Mărăşti, va fi supus spre dezbatere şi aprobare în şedinţa de mâine a Consiliului Local.
Investiţia se ridică la 2,5 milioane de lei şi presupune replantări de copaci, amenajarea unui sistem de irigaţii antivandalism, dotarea cu mobilier urban şi instalarea unui sistem de supraveghere audio-video. Mai precizăm că Parcul Farmec are o suprafaţă de 9 mii de metri pătraţi şi este situat între blocurile din cartierul Mărăşti.

UN NOU POD VA FI CONSTRUIT IN ZONA GARII
O licitaţie publică ce vizează construcţia unui nou pod lângă gara din oraş a fost lansată ieri de către autorităţile locale şi are ca termen limită de depunere a ofertelor data de 28 noiembrie.
Mai exact proiectul prevede construcţia unui pod la intersecţia străzilor Oaşului şi Răsăritului, care va lega zona Gării şi Piaţa 1 Mai de cartierul Mărăşti. Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, autorităţile locale au în vedere şi prelungirea drumului pe lângă calea ferată, astfel încât fie creată o legătură şi cu podul Fabricii.

DEZBATERE PUBLICA PRIVIND AMENAJAREA DE SPATIU VERDE IN ZONA CANALULUI MORII ESTE ORGANIZATA MAINE
O dezbatere publică ce are ca temă Amenajarea de spaţiu verde în zona Canalului Morii, pe tronsonul ce duce către Parcul Rozelor este organizată mâine la Casino în Parcul Central.
Aşadar, toţi cei care doresc să participe la discuţia despre dezvoltarea oraşului şi planurile stabilite în acest sens o pot face începând ora 17.

ZECE ELEVI CLUJENI SI OPT CADRE DIDACTICE VOR FI RECOMENSATI PENTRU REZULTATELE OBTINUTE INTERNATIONAL
Zece elevi şi opt cadre didactice din Cluj-Napoca ce au primit premii şi medalii la Balcaniada de Matematică, la Olimpiada Internaţională de Limba şi Literatura Maghiară sau de la alte concursuri organizate la nivel internaţional vor fi recompensaţi pentru munca depusă cu stimulente financiare ce au o valoare totală de 18.000 de lei.
Despre alocarea fondurilor se va discuta mâine în şedinţa Consiliului Local, unde pe ordinea de zi se vor afla şi premiile în bani ce urmează să fie acordate elevilor ce au obţinut note maxime la examenele naţionale din acest an. Scopul iniţiativei este de a susţine educaţia şi munca depusă în acest sens, precum şi de a recunoaşte public rolul important pe care l-au jucat dascălii în reuşitele obţinute.

STATIA DIN PIATA GARII VA FI DEMOLATA
Un proiect care prevede demolarea staţiei de transport în comun situată în Piaţa Gării, colţ cu strada Craiovei urmează să fie aprobat în şedinţa de mâine a Consiliului Local.
Modernizarea constă în desfiinţarea chioşcurilor existente şi dotarea staţiei cu un aparat pentru cumpărarea biletelor, cu panouri electronice şi amenajarea unui spaţiu de refugiu pentru ploaie.

AEROPORTUL AVRAM IANCU SE SITUEAZA PE LOCUL DOI LA NIVEL NATIONAL
Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca se clasează pe locul doi în ţară la numărul de pasageri, după Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti potrivit informaţiilor făcute publice pentru primele şase luni ale anului.
85% din zboruri au fost efectuate la nivel internaţional, cele mai preferate ţări fiind Marea Britanie, Germania, Italia şi Spania. Tot pentru această perioadă numărul de pasageri înregistraţi au fost de peste 1,3 milioane, ceea ce reprezintă o creştere de 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La acest moment Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca asigură conexiuni directe cu 21 de ţări din Europa şi Orientul Mijlociu.

UNUL DIN TREI COPII SUB 5 ANI SUFERA DE MALNUTRITIE
Unul din trei copii cu vârsta sub 5 ani suferă de malnutriţie şi supraponderabilitate şi este predispus la probleme medicale grave se arată într-un studiu privind alimentaţia copiilor la nivel mondial, realizat de UNICEF.
Documentul arată că 340 de milioane de copii suferă de sindromul „foame ascunsă”, respectiv consumă numărul necesar de calorii însă le lipsesc vitaminele şi mineralele indispensabile devoltării, astfel că 149 de milioane de copii sunt prea scunzi pentru vârsta lor, iar 50 de milioane prea slabi raportat la înălţime.