30 octombrie

A INCEPUT VOTUL FINAL PENTRU CELE 30 DE PROIECTE VALIDATE IN CADRUL PROCESULUI DE BUGETARE PARTICIPATIVA
A început votul final pentru cele 30 de proiecte validate în cadrul procesului de bugetare participativă, care pot fi votate până în 18 noiembrie. Acestea pot fi alese doar online prin crearea unui cont pe platforma bugetareparticipativa.ro, iar pentru cei care nu au acces la internet voluntarii primăriei îi vor ajuta să își creeze cont și să voteze, la Casino în Parcul Central în fiecare zi lucrătoare de la ora 13 la ora 17. În etapa de vot final poate fi ales doar un singur proiect din toate domeniile, iar după etapa finală vor fi selectate primele 15 proiecte cele mai votate, care urmează să fie implementate în anul 2019. Reamintim că în această ediție au fost depuse 164 de proiecte , dintre care au fost declarate eligibile 47, iar din acestea, 30 au intrat în etapa finală de vot. Cel mai mare inters l-au avut proiectele din domeniul „Spații verzi și locuri de joacă”, aproximativ 20% din totalul proiectelor votate. Până la acest moment au fost aproximativ 15.000 de voturi, lista finală urmează să fie afișată în 26 noiembrie.

VA FI INFIINTAT UN CENTRU MUZEAL AL LOCOMOTIVELOR IN JUDETUL CLUJ
Un centru muzeal al locomotivelor va fi înființat în județul Cluj, în comuna Cuzdrioara, după ce președintele Klaus Iohaniss a semnat luni un decret care privește promulgarea legii pentru înființarea Centrului Muzeal al Locomotivelor. Acesta este prevăzut ca o structură de expunere a materialului rulant de cale ferată, de promovare a istoriei și tehnicii feroviare, de importanță. Centrul Muzeal se va afla în subordinea Muzeului Căilor Ferate Române și va fi condus de către un expert coordonator desemnat printr-un concurs organizat de Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviară. Obiectivele principale ale proiectului sunt restaurarea, conservarea și expunerea vehiculelo feroviare și a instalațiilor și subansamblelor folosite în sistemul feroviar românesc, organizarea de evenimente, exponate și documente istorice, precum și altele.

O NOUA DESTINATIE CATRE LIVERPOOL DE PE AEROPORTUL INTERNATIONAL AVRAM IANCU
O nouă destinație a fost introdusă ieri pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca către Liverpool. Aceasta este operată de compania aeriană Wizz Air, iar zborurile vor avea loc în zilele de luni și vineri. Compania Wizz Air a înregistrat în prima parte a anului peste 6 milioane de pasageri, cu și dinspre România. La acest moment, aceasta oferă 142 de rute low-cost către 22 de țări.

A FOST LANSAT CONCURS DE PLANURI DE AFACERI
A fost lansat concursul de planuri de afaceri în cadrul poriectului intitulat „Noi Antreprenori” – Un plus pentru Start-up-urile regiunii Nord-Vest organizat de Fundația Civitas pentru Societate Civilă Cluj-Napoca. Competiția se adresează absolvenților de studii antreprenoriale și celor care dețin un certificat de competențe în acest domeniu, care își pot înscrie planurile de afaceri în concurs până în 12 noiembrie. La finalul competiției vor fi selectate 38 de planuri de afaceri, dintre care 12 vor fi premiate cu ajutor de minimis în valoare de 40.000 de euro, iar 26 vor beneficia de un premiu în valoare de 30.000 de euro. Câștigătorii concursului vor beneficia gratuit de stagii de practică, servicii personalizate de consultanță și mentorat pe o perioadă de 18 luni. Printre condițiile de înscriere se află și ca afacerile să fie înregistrate într-un oraș din regiune. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 8,9 milioane de lei.