30 septembrie

MIJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN SUNT SUPLIEMENTATE DE ASTĂZI
Numărul mijloacelor de transport în comun va fi suplimentat începând de astăzi cu 15% ca urmare a începerii noului an universitar și a intensificării activității în majoritatea centrelor economice din oraș. Important de precizat este că studenții posesori ai unuia dintre cardurile nebancare existente, precum Studcard, Isic, Euro 26 sau Omnipass și înmatriculați la forma de învățământ la zi – buget beneficiază de abonament gratuit pentru două linii de transport în comun cu condiția să nu depășească vârsta de 26 de ani. Studenții aflați la forma de învățământ la zi – taxă beneficiază de abonament pe două linii cu o reducere de 50%, respectiv în valoare de 35 de lei. Doctoranzii beneficiază de aceeași reducere doar că pentru o linie, pe baza listelor întocmite de universități. Tot incepand de astăzi se înființează o noua linie urbana de transport în comun, și anume nr. 45, care va lega Cartierul ZORILOR de strada Unrii, trecând prin Cart. BUNA ZIUA și prin Cart. GHEORGHENI.

KLAUS IOHANNIS VINE LA MARȘUL UNIVERSITĂȚILOR
Universitățile clujene au dat astăzi startul unui nou an academic. Astfel că la Universitatea Babeș-Bolyai ceremonia de deschidere a fost una specială, fiind celebrat Anul universitar Centar, ocazie cu care a avut loc marșul academic al universităților. La eveniment a participat președintele României, Klaus Iohannis, care a decorat cele șase universități publice clujene cu Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer. Pe lângă evenimentele de astăzi, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară își așteaptă studenții și sâmbătă, când la Ferma Cojocna va fi organizat un picnic ce îl va avea ca invitat special pe chef Paul Siserman.

CEA DE A NOUA EDIȚIE A ZILELOR CLUJULUI SE ÎNCHEIE ASTĂZI
Cea de a noua ediție a Zilelor Clujului se încheie astăzi cu o serie de spectacole de teatru, acrobații, concerte, ateliere de recilare și activități pentru copii organizate în 10 locuri din oraș. Tot astăzi este sărbătorită Ziua Seniorilor, printr-un eveniment special ce cuprinde, printre altele, activități sportive, ateliere de gătit, de pictură sau de țesut și concursuri de cultură generală și șah.

LIDL A EMIS O AVERTIZARE PENTRU RETRAGEREA UNUI PRODUS DE PE PIAȚĂ
Lanțul de magazine Lidl România avertizează clienții care au achiziționat espressorul „SEMS 1100 A1” al mărcii „Silvercrest” să nu îl mai utilizeze deoarece există riscul de electrocutare. Aparatul poate fi returnat fără prezentarea bonului fiscal, iar clienții vor primi contravaloarea achiziției.