30 septembrie

5 CAZURI DE COVID-19 LA COLEGIUL GEORGE COSBUC
Colegiul Național George Coșbuc din Cluj-Napoca a decis continuarea cursurilor școlare în regim exclusiv online, după ce în instituție au fost identificați 5 elevi, din trei clase diferite, ca fiind purtători ai noului coronavirus.
Măsura, valabilă pentru 14 zile, a fost propusă de Inspectoratul Școlar județean Cluj, în urma avizului primit de la Direcția de Sănătate Publică, și a fost aprobată marți seară de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Potrivit reprezentanților unității de învățământ, școala a înregistrat cazuri de COVID-19 în două clase încă de săptămâna trecută, însă conform prevederilor de la Guvern, scenariul 3, bazat pe învățământ exclusiv online, poate fi aplicat doar când instituția a înregistrat cel puțin 3 bolnavi din clase diferite. Într-o declarație pentru postul de radio EBS, prefectul Mircea Abrudean a menționat că până marți au fost înregistrate 42 de cazuri de coronavirus printre elevii clujeni, respectiv 10 în ceea ce privește cadrele didactice. Referitor la Colegiul Național George Coșbuc, dacă situația epidemiologică va întruni condițiile necesare pentru organizarea cursurilor în sistem hibrid, situația poate reveni la normal și înainte de cele 14 zile, cu avizul DSP. În acest context vă mai aducem la cunoștință că de ieri Grădinița cu program prelungit “Micul Prinț” din Cluj-Napoca și Școala Gimnazială “Lia Manoliu” din Cornești au trecut la sistemul de învățământ organizat după scenariul doi, ceea ce înseamnă că în afară de preșcolari, de elevii din ciclul primar, și de cei aflați în clasele terminale, ceilalți copii vor veni la școală, prin rotație.

O NOUA LICITATIE PENTRU STR. TIPOGRAFIEI
Licitația privind modernizarea tronsonului II din str. Tipografiei a fost lansată în sistemul electronic de achiziții publice pentru a 8-a oară, asta după ce anterior nu a fost depusă nici o ofertă care să fie eligibilă conform documentului de investiții.
Ofertele pot fi depuse până pe 27 octombrie, valoarea contractului fiind de puțin peste 1,8 mil de lei. Potrivit caietului de sarcini, tronsonul II al străzii Tipografiei, care este cuprins între arterele David Ferenc și Frederic Joliot Curie va fi pavat cu granit și dale din piatră, vor fi instalați suporți pentru bicilete, locuri pentru șezut din lemn și vor fi plantați arbori cu grilaje de protecție. Reamintim că str. Tipografiei se află în proximitatea Turnului Pompierilor, obiectiv turistic aflat în plin șantier.

SENS GIRATORIU CU LEDURI IN APROPIEREA GRAND HOTEL NAPOCA
Un nou model de sens giratoriu a fost instalat în aceste zile în intersecția situată lângă Hotelul Grand Napoca.
Potrivit primăriei, indicatorul de circulație este dotat cu leduri, ceea ce îl face vizibil și ușor de identificat și pe timp de noapte. Autoritățile roagă participanții la trafic să acorde atenție acestei schimbări și să respecte reglementările rutiere.

LUCRARI DE ASFALTARE LA DRUMURILE DE ACCES DE LA CLUJANA
Principalele drumuri de acces aflate pe raza incintei Clujana au trecut recent printr-o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică ce au constat în plombări cu mixtură asfaltică.
Consiliul Județean a precizat că intervențiile vor continua și pe drumurile de acces aflate în plin proces de intabulare și care însumate au o lungime de aproximativ 2 km si jumatate. Vă aducem la cunoștință că în incinta spațiului de la Clujana exista mai multe drumuri de acces aflate în proprietatea și administrarea companiilor private care își desfășorară activitatea în zonă.