31 ianuarie

ASTAZI SE APROBA TARIFELE PENTRU INCHIRIEREA CLUJ ARENA
Tarifele de închiriere a stadionului Cluj Arena se află pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Consiliului Judeţean.
Potrivit proiectului de hotărâre, pentru evenimentele cu caracter comercial nivelul de preţ rămâne de 25.000 de lei/zi, la fel ca în 2019. Pentru competiţiile sportive de fotbal din Liga 1 se percepe o taxă de 9000 de euro/eveniment, pentru cele din Liga a doua de 2000 de euro, iar pentru echipele situate în Liga a III-a taxa este de 1000 de euro. Referitor la competiţiile de atletism, maratoane sau evenimentele şcolare a fost stabilită taxa de 7000 lei/zi, în timp ce închirierea stadionului pentru evenimentele cu caracter religios costă 15.000 de lei.

RECENSAMANTUL VEHICULELOR VA FI FACUT IN ACEST AN
Vehiculele care traversează drumurile judeţului Cluj urmează să fie monitorizate în vederea efectuării unei înregistrări amănunţite, ca urmare a unei proceduri ce este realizată la fiecare cinci ani şi care va servi ca bază de date pentru viitoarele investiţii şi modernizări ale arterelor rutiere.
În acest sens urmează să fie amenajate 80 de puncte de observare a mijloacelor de transport, înregistrarea făcându-se în perioada aprilie-noiembrie. Pentru realizarea recensământului vehiculelor care tranzitează judeţul a fost lansată recent o licitaţie a cărei contract are o valoare de 600.000 de lei.

UMF FACE PARTE DINTR-UN CONSORTIU CU PRESTIGIOASE UNIVERSITATI EUROPENE
Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” este de acum membră într-un consorţiu ce cuprinde 8 universităţi de prestigiu la nivel european, iar studenţii şi cadrele didactice ale acesteia vor putea efectua stagii de practică şi studii la instituţii precum Universitatea din Oxford sau Universitatea din Bonn.
Instituţia de învăţământ superior medical din Cluj a fost recomandată de Institutul Karolinska din Stockholm, care se ocupă şi de acordarea Premiului Nobel pentru medicină şi fiziologie. Consorţiul are ca obiective elaboarea de strategii care să aducă un plus în domeniul neuroştiinţei şi a neurotehnologiei, costurile fiind suportate de Uniunea Europeană, cu o finanţare de 5 milioane de euro pentru primii trei ani, respectiv de 20 de milioane de euro la fiecare patru ani.

LICITATIA PENTRU INTRETINEREA FANTANILOR ARTEZIENE, CISMELE SI FLACARI COMEMORATIVE A FOST LANSATA
Licitaţia privind serviciile de întreţinere şi reparaţii a fântânilor arteziene, a cişmelelor şi a flăcărilor comemorative a fost lansată recent, valoarea contractului ridicându-se la aproape 795.000 de lei.

Dintre cele 14 fântâni arteziene existente, cea situată în Piaţa Avram Iancu necesită o supraveghere permanentă pe tot parcursului programului deoarece funcţionează zilnic. De asemenea, firma câştigătoare se va ocupa şi de întreţinerea celor 39 de cişmele şi de cele patru flăcări comemorative existente. Ofertele pot fi depuse până în 11 februarie.

APLICATIA MAGICHELP ESTE DISPONIBILA PENTRU CLUJENI
Aplicaţia MagicHELP creată special pentru a veni în ajutorul copiiilor diagnosticaţi cu afecţiuni grave este de acum disponibilă şi pentru clujeni. Printre serviciile oferite se numără mese, cazare, transport, educaţie şi asistenţă medicală.
Proiectul aparţine Asociaţiei Magic şi urmăreşte să îi aducă împreună pe cei care doresc să-şi ofere serviciile, precum restaurante, hoteluri, frizerii pentru acei care din cauza unor boli grave traversează o perioadă critică din punct de vedere financiar. La acest moment aplicaţia are 400 de beneficiari, 14 servicii de sănătate şi 29 de restaurante înscrise. Detalii despre cum puteţi să obţineţi acces ca beneficiari cât şi dacă doriţi să vă oferiţi serviciile copiilor bolnavi puteţi afla dacă intraţi pe site-ul magichelp.ro.