31 martie

INFORMAȚII PRIVIND PROMOVAREA PRODUSELOR AGRICOLE – PE SITE-UL APIA
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), prin Centrul Judetean Cluj, informează potențialii beneficiari, că pe site-ul instituției pot fi accesate informații referitoare la măsura de promovare a produselor agricole pe piața internă și în țările terțe, la următoarea adresă: apia.org.ro

TARIFE REDUSE PENTRU 34 DE TRENURI CFR
34 de trenuri Inter-Regio de la CFR Călători vor avea din 1 aprilie, tarife reduse la nivel Regio Expres (fostul accelerat), însă menţin viteza şi confortul pentru rangul InterRegio.
Schimbarea tarifară a fost introdusă pentru a creşte accesibilitatea, conform noii strategii a companiei de stat. „Trenurile transformate în RegioExpres (RE) vor avea în continuare același nivel de confort și facilități oferite de anterioarele trenuri IR. Practic, călătorii vor avea ocazia să călătorească la confort de IR cu tarife mai mici, de tren Regio cu rezervarea locului. Se vor menține orele şi în mare parte staţiile de plecări/sosiri, fără scăderea vitezei de circulație”, conform operatorului național. Cele mai multe dintre cele 34 de trenuri au plecarea sau sosirea în Bucureşti, principalele relaţii deservite fiind Bucureşti – Craiova, Bucureşti – Galaţi, Bucureşti – Medgidia, Braşov – Bucureşti, Iaşi – Galaţi şi retur, Cluj-Napoca – Târgu Mureş şi Cluj-Napoca – Satu Mare sau Timişoara – Târgu-Mureş. Trenul RegioExpres umple golul dintre garniturile InterRegio (fostul rapid) şi Regio (fostul personal).

LUCRĂRI LA REȚEAUA DE APĂ DIN LOCALITATEA COJOCNA
Compania de Apă Someș S.A. a emis ordinul de începere a lucrărilor de înlocuire a vechii conducte de apă din localitatea Cojocna, „demararea efectivă a lucrărilor urmând a avea loc în perioada imediat următoare”, a precizat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, lucrările de execuție vor dura aproximativ șase luni. Prin intermediul acestei noi investiții va fi modernizată rețeaua de distribuție a apei potabile din localitatea Cojocna, pe o lungime de cca. 2 km. De asemenea, vor mai fi realizate 48 de branșamente la imobile. Lucrările vor contribui la îmbunătățirea substanțială a calității apei potabile furnizate dar și la asigurarea unui nivel îmbunătățit de sănătate și confort pentru populație.

REGULAMENTUL DE NAVIGARE PE LACURILE TARNIȚA ȘI FÂNTÂNELE ESTE SUPUS SPRE APROBARE
Consiliul Judetean Cluj va aproba azi regulamentul pentru lacurile Tarnița și Fântânele.
Potrivit noului act normativ navigația ambarcațiunilor motorizate va fi interzisă. Demersul Consiliului Județean Cluj de a elabora regulamente de navigație pentru amenajările hidrografice Tarnița și Fântânele vine după ce Guvernul a adoptat în 31 august 2020 o hotărâre care interzice navigația pe cele două lacuri. Practic prin actul normativ adoptat, amenajările hidrografice Tarnița și Fântânele au fost scoase de pe lista de lacuri interioare navigabile stabilite prin Hotararea Guvernamentala 665 din 2008.