31 martie

MODIFICARI LA LEGEA FUMATULUI
Senatorii din Comisia juridica au facut un prim pas pentru modificarea legii impotriva fumatului, informeaza ziarul Gindul. Senatorii sint de acord cu o serie de amendamente potrivit carora spatiile închise unde nu se poate fuma sint doar cele cu pereti de jur
împrejur, în schimb se va putea fuma în camere special amenajate. Un alt amendament depus la proiectul de lege prevede eliminarea limitarii doar la zona de tranzit a aeroporturilor internationale a fumatului.
Potrivit modificarilor dorite, fumatul va fi permis în camere special amenajate, cu respectarea urmatoarelor conditii – sa serveasca exclusiv fumatului si activitatilor asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, bauturi calde sau bauturi racoritoare.
Amendamentele au primit sustinerea tuturor senatorilor prezenti la sedinta comisiei juridice.
Comisiile de Sanatate si Economica din Senat vor redacta un raport pe marginea unui proiect de lege care transpune o directiva europeana în legislatia româneasca. Senatul este prima camera sesizata.

PLANUL DE MOBILITATE URBANA A ZONEI METROPOLITANE CLUJ
Astazi are loc conferinta pe tema “Planul de Mobilitate Urbana a Zonei Metropolitane Cluj”. Evenimentul este organizat de Primaria Cluj-Napoca si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest, cu ocazia vizitei la Cluj-Napoca a membrilor Comisiei de Transport
si Turism din cadrul Parlamentului European. Scopul vizitei este de a constata îndeplinirea premiselor de accesare a fondurilor structurale pe domeniul transportului, în particular elaborarea Master-Planului General de Transport al României si a Planului de Mobilitate
Urbana Durabila a Zonei Metropolitane Cluj. În cadrul reuniunii sint prezentate principalele propuneri de proiecte din cadrul PMUD Cluj-Napoca si Master-Planul General de Transport al României, în context local, regional, national si european, precum si modul în care aceste propuneri de proiecte raspund nevoilor identificate în cadrul acestor studii.

TIRG PENTRU FIRMELE DIN SCOLILE CLUJENE
Colegiul Tehnic ”Napoca” din Cluj- Napoca în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Cluj organizeaza miine a treia editie a “Tirgului de Primavara al Firmelor de Exercitiu”.
Manifestarea este dedicata promovarii si vinzarii produselor/serviciilor firmelor de exercitiu care functioneaza în scolile din judetul Cluj si din alte judete din regiunea nord-vest.
Concursul “Târgul de Primavara al Firmelor de Exercitiu” se va desfasura la Expo Transilvania.

SAPTAMINA SANATATII MINTALE
Zilele acestea se desfasoara la Cluj editia a 7-a a Saptaminii sanatatii mintale, organizata de Minte Forte, asociatie a psihologilor clujeni. In cadrul acesteia au loc prelegeri, ateliere, intilniri non-formale despre despre care puteti afla mai multe pe pagina de facebook a
evenimentului. Intrarea este libera.

CARMINA BURANA LA FILARMONICA TRANSILVANIA
Filarmonica Transilvania sustine concertul vocal-simfonic Carmina Burana de Carl Orff.
Din program mai face parte si Burlesca în re minor pentru pian si orchestra de Richard Strauss. Dirijor: Gabriel Bebeselea. Concertul va avea loc astazi si miine de la ora 19.