31 octombrie

GREVA GENERALA SANITAS
Federatia Sanitas a declarat in aceasta dimineata greva generala pe termen nelimitat, informeaza Mediafax. Sindicalistii fac un apel catre parlamentari sa se mobilizeze, astfel incit sa se asigure numarul minim de membri necesar, pentru ca miine sa sa voteze toate amendamentele depuse de Sanitas. În continuare personalul TESA din spitale e printre cele mai prost platite din sistemul bugetar, a declarat liderul Federatiei Sanitas, Marius Sepi.

CONTRACT SEMNALIZARE RUTIERA
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a semnat contractul de achizitie publica avind ca obiect „Indicatoare rutiere si stilpi de sustinere indicatoare rutiere” în vederea semnalizarii verticale a drumurilor judetene clujene. Oferta declarata cistigatoare a fost cea
depusa de firma SC Loial Impex SRL.
Necesitatea achizitiei acestor indicatoare a fost justificata de faptul ca, potrivit verificarilor efectuate în teren de specialistii Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat al judetului Cluj, o mare parte dintre indicatoarele rutiere montate pe acostamentele
drumurilor judetene prezinta un grad mare de uzura si degradare, astfel încit acestea nu mai asigura gradul normal de retroreflexie pe timp de noapte.

SEZON DE IARNA LA AEROPORT
Aeroportul International Avram Iancu Cluj a trecut la sezonul de iarna 2016/2017. Masura aduce modificari ale programului de operare a zborurilor în ceea ce priveste zilele, orele si frecventele de operare fata de programul zborurilor aferent sezonului de vara. Cele sase companii aeriene ce opereaza în prezent pe Aeroportul International Cluj le ofera pasagerilor 36 de destinatii regulate spre 17 tari din Europa, Orientul Mijlociu si Asia cu posibilitate de conexiune spre întreaga lume.

DESEURI ILEGALE IN FAGET
La mai putin de zece zile dupa ultima depozitare ilegala din padurea Faget, politistii locali din cadrul Serviciului Control Protectia Mediului au depistat un nou caz de inconstienta civica. Astfel, pe un teren utilizat de clujeni pentru destindere si relaxare, au fost depozitate deseuri din constructii si menajere. Si de data aceasta s-a ales ca loc de depozitare un teren aflat în apropierea sitului Natura 2000 “Fagetul Clujului-Valea Morii”, arie naturala protejata de interes comunitar.
Politistii locali l-au identificat pe faptas, care a primit amenda contraventionala în valoare de 2500 lei. Deseurile au fost ridicate si depozitate la Pata-Rât.

FESTIVAL DE FOTOGRAFIE DOCUMENTARA
Expozitii si proiectii speciale au loc la Cluj in cadrul primului festival de fotografie documentara, intitulat In-Out, care se desfasoara pina duminica, 6 noiembrie. Tema principala a festivalului este România în fotografia documentara, surprinsa atit de fotografi
români, cit si de fotografi straini.
Accesul publicului este liber la toate expozitiile si proiectiile. Mai multe informatii despre program si expozanti se gasesc pe siteul inout.photo.