4 august

DECLANŞAREA PROTESTELOR TRANSPORTATORILOR

Trasportatorii din România ameninţă cu declanşarea protestelor la nivel naţional. La întâlnirea cu cei doi vice-premieri şi cu reprezenaţi ai Autorităţii Naţionale de Supraveghere Financiară au cerut intervenţia guvernului pentru îngheţarea preţurilor la RCA. În opinia Transportatorilor, tariful RCA s-a triplat în ultimul an, ceea ce a făcut ca firmele din domeniu să aibă pierderi foarte mari.

CAMPANIE DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE DROGURI

Agenţia Naţională Antidrog a lansat, miercuri, 3 august, o campanie de prevenire a consumului de stupefiante.
Specialiştii vor să atragă atenţia asupra efectelor şi riscurilor asociate consumului de droguri, mai ales în rândul tinerilor. Şi, pentru a fi cât mai aproape de ei, Agenţia va lansa oficial campania pe litoral, la Vama Veche. Anul acesta, în premieră, specialiştii şi-au propus să promoveze serviciile comunitare de asistenţă pentru consumatorii de droguri. Potrivit unui raport al Agenţiei Antidrog, publicat în iunie, consumul de cannabis a înregistrat o creştere în rândul românilor, în ultimii ani.

REPARTIZAREA POSTURILOR TITULARIZABILE

83 de dascăli au luat nota 10 la examenul de titularizare. Peste 44% dintre candidați au obținut note peste 7 la proba scrisă, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. Repartizarea pe posturi titularizabile a candidaților care au obținut note peste 7 sau egale cu 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică,  va avea loc în zilele de 8 și 9 august.  Cei  care au luat minimum nota 5 vor fi angajați suplinitori pe perioadă determinată. Detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul titularizare.edu.ro, unde Ministerul Educației a publicat rezultatele finale și la sediile inspectoratelor școlare județene.

RENOVAREA PISTEI AEROPORTULUI INTERNAŢIONAL “AVRAM IANCU”

Vechea pistă a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu”, folosită în prezent ca pistă de rulare pentru aeronave, va fi supusă unor ample lucrări de reparaţii.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe a anunţat, ieri, eliberarea autorizaţiei de construire pentru lucrările de reparaţie la acest obiectiv. Astfel, după adjudecarea contractului, preconizată a se desfăşura în cursul săptămânii viitoare, firma constructoare va avea la dispoziţie maximum 30 de zile pentru realizarea reparaţiilor, perioadă de timp în care se vor executa o serie de intervenţii asupra a 253 de dale de beton. Valoarea estimată a contractului este de 500.000 de euro.