4 decembrie

NOI TAXE PENTRU PARCARI
Primăria municipiului Cluj-Napoca organizează joi, 6 decembrie, de la ora 17, o dezbatere publică privind aprobarea Regulamentului de administrare a parcărilor publice, eveniment care va avea loc în Sala de Sticlă a instituției locale de pe Calea Moților nr. 3. Astfel se vizează majorarea tarifelor de parcare începând cu anul 2019, de la 5 la 7 lei pe oră pentru zonele tarifare I și II, care au suferit la rândul lor modificări. Din zona tarifară II a fost scoasă str. Oțetului pentru că în urma reamenajării aceasta nu mai cuprinde locuri de parcare, și au fost introduse str. Ilie Măcelaru, Albert Einstein și Cloșca, iar în zona I a fost introdusă parcarea de pe str. Moților. De asemenea, 100 de echipamente de plată stradale sau parcometre vor funcționa doar cu energie solară și vor fi dotate cu acumulatori reîncărcabili pentru o funcționare continuă și independentă. Acestea vor avea ca modalitate de plată: plata cu monede, card bancar și carduri preplătite.

2019 – ANUL SANATATII PENTRU CONSILIUL JUDETEAN
Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a declarat că pentru forul administrativ județean 2019 va reprezenta anul Sănătății, Spitalul de Copii fiind prioritatea absolută. Declarația vine pe fondul procesului câștigat în urma căruia au fost revendicate terenurile și clădirile Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii. Clarificarea situației juridice a acestor imobile va permite derularea de investiții finanțate din fonduri publice, motiv pentru care Consiliul Județean Cluj va demara în 2019 o serie de lucrări ample ce vizează adaptarea la standardele actuale în materie, respectiv lucrări de modernizare și extindere a unor corpuri de clădire, demolarea acelor structuri vechi care nu mai pot fi modernizate și edificarea altora, amenajarea unor noi saloane pentru părinți, precum și a unui parking cu acces dinspre strada Cardinal Iuliu Hossu. Totodată, în procesul de extindere și modernizare a Spitalului de Copii este luată în calcul inclusiv varianta exproprierii unor terenuri limitrofe, sens în care au fost deja verificate vecinătățile. Investițiile au scopul de a îmbunătății condițiile de desfășurare a actului medical până în momentul în care Spitalul Pediatric Monobloc va fi finalizat.

INSTALATIA MUZEUL LUNII
Instalația “Muzeul lunii” din Biserica Piaristă s-a redeschis și vă așteaptă până în 14 decembrie, zilnic între orele 16.00-22.00, cu excepția zilei de duminică, 9 decembrie, când între orele 18.00 și 20.15 va avea loc o slujbă. Accesul se face în grupuri de câte 30 de persoane, câte un grup pe rând, timp de 10 minute.