4 decembrie

CADRELE MEDICALE CLUJENE AFLATE ÎN PRIMA LINIE PRIVIND LUPTA ÎMPOTRIVA COVID-19, VOR PRIMI TITLUL DE „CETĂȚEAN DE ONOARE” AL JUDEȚULUI
Cadrele medicale din Cluj, care se află în prima linie în lupta privind pandemia de coronavirus, vor primi titlul de „cetățean de onoare” al județului, în semn de apreciere și recunoștință pentru munca și eforturile depuse.
Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, care a menționat că știe obstacolele pe care le-au întâmpinat medicii în gestionarea epidemiei, iar modul în care aceștia s-au comportat pentru a susține lupta pentru viață este unul demn de onoare și remarcabil. Printre instituțiile sanitare din Cluj care s-au implicat pe frontul de luptă privind boala de SARS COV-2, se află și unitățile ce fac parte din structura forului administrativ județean, respectiv Spitalul de Boli Infecțioase, cel de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic de Recuperare și cel de urgență pentru Copii. Potrivit unei evaluări realizate de Ministerul Sănătății, Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca se situează pe primul loc, la nivel de țară, privind tratarea pacienților bolnavi de coronavirus.

ALEGERI PARLAMENTARE: PROGRAM SPECIAL LA GHIȘEELE PENTRU ELIBERĂRI DE ACTE DE IDENTITATE DIN CLUJ
Direcția locală de evidență a persoanelor din Cluj-Napoca va avea un program special, de astăzi și până duminică, la ghișeele pentru eliberarea actelor de identitate, în condițiile alegerilor parlamentare care au loc la acest sfârșit de săptămână.
Cetățenii clujeni care doresc să-și excercite dreptul de vot dar fie nu au acte de identitate valabile, fie le-au pierdut ori le-au fost furate, trebuie să știe că pot intra în posesia unora noi adresându-se serviciului public competent, amplasat pe str. Moților, nr. 5.
Pentru astăzi, 4 decembrie, instituția este deschisă doar până la ora 14:30, în timp ce mâine orarul valabil este între 8 și 16, iar duminică de la de la 7 la 19:30 pentru primirea documentațiilor necesare, respectiv de la 7 la 21 pentru eliberările de acte. Lista cu documentele necesare, care însoțesc cererea pentru intrarea în posesia unui nou act de identitat, poate fi consultată pe site-ul primaclujnapoca.ro.

SPAȚIUL CARE VA GĂZDUI FARMACIA SPITALULUI DE URGENȚĂ ESTE PREGĂTIT SĂ FIE DAT ÎN FOLOSINȚĂ
Lucrările de reabilitare și modernizare a spațiului care va găzdui farmacia Spitalului Județean de Urgență din Cluj-Napoca au ajuns la final, iar acum imobilul urmează să fie dat în folosință.
Investiția, de peste 3 milioane de lei, aparține Consiliului Județean în parteneriat cu Municipiul Cluj-Napoca, societatea Terapia și instituția medicală beneficiară. Modificările au constat în reabilitarea și modernizarea zonelor de demisol și parter dintr-un corp de clădire monument istoric, în care era organizată activitatea de tâmplărie a unității. Principalele lucrări au constituit în demolări și desfaceri ale unor ziduri existente de compartimentare, consolidări ale pereților și bolților, recompartimentarea spațiilor; ansamblarea instalaților sanitare, termice, electrice și a curenților slabi, montarea unei instalații de ventilație, finisaje interioare și exterioare, crearea unei rampe de acces și instalarea unei copertine din sticlă securizată.

SPECTACOL ONLINE LA OPERA NAȚIONALĂ ROMÂNĂ DIN CLUJ
Opera Națională Română din Cluj-Napoca organizează în această seară spectacolul La Negra Noche , constituit dintr-un repertoriu de arii și cântece autentic hispanice, pe partituri precum: Granada, Volver sau Por una Cabeza. Evenimentul va avea loc online, de la ora 19, în interpretarea tenorilor Cristian Mogoșan și Marius Vlad Budoiu, respectiv a baritonului Florin Estefan, acompaniați de vioară, trompetă, chitară, acordeon, contrabas și tobă. Mai multe detalii legate de acces găsiți la adresa operacluj.ro, secțiunea program.