4 februarie

ZIUA BARBATULUI IN 19 NOIEMBRIE
Plenul Camerei Deputatilor a adoptat ieri un proiect de lege pentru declararea zilei de 8 martie – Ziua femeii si 19 noiembrie – Ziua barbatului, anunta Agerpres. Potrivit raportului Comisiei pentru egalitate de sanse, propunerea legislativa are ca obiect
de reglementare declararea zilei de 8 martie — Ziua femeii si 19 noiembrie — Ziua barbatului, avind drept scop eliminarea discriminarii dintre femei si barbati si cresterea gradului de constientizare privind concilierea vietii de familie cu viata profesionala.
Potrivit documentului, Ziua femeii nu trebuie confundata cu ziua mamei, iar Ziua barbatului cu cea a tatalui.
Proiectul de lege a fost respins de Senat, iar Camera Deputatilor este for decizional.

PROIECT PENTRU TINERII NEVAZATORI
Directia de Asistenta Sociala si Medicala Cluj-Napoca organizeaza miine la Casino – Centrul de cultura urbana o sesiune de informare si constientizare cu privire la deficienta de vedere, desfasurata in campania “Asculta orasul nevazut”. Aceasta se adreseaza angajatilor
institutiilor publice, ca acestia sa poata intelege mai usor modul de viata al persoanelor nevazatoare, participind la demonstratii interactive cu dispozitive adaptate.
Evenimentul este organizat in cadrul proiectului “Pasaport de succes pentru copii si tineri
cu deficiente de vedere.” cu fonduri europene si care isi propune reducerea inegalitatilor si a excluziunii sociale a copiilor si tinerilor cu dizabilitati.

EXPOZTII CU ARTICOLE PENTRU FEMEI
Iulius Mall Cluj gazduieste incepind de ieri doua tirguri cu produse pentru femei: Expomineralia si Bag Expo. Tirgul de pietre pretioase si semipretioase Expomineralia prezinta peste 150.000 de articole, realizate din roci, flori de mina, geode, cristale, lemn, pietre pretioase si semipretioase, care provin din peste 50 de tari ale lumii.
Bag Expo prezinta peste 6.000 de articole: genti si accesorii realizate din piele naturala, piele ecologica, denim, materiale textile sau blanuri. Produsele au fost create în România, Italia, Franta, Germania, Ucraina, India si Polonia.
Cele doua tirguri sint deschise pina in 8 februarie.

EXPOZITIA “IESIT DIN TIPAR(E)”
Muzeul de Arta Cluj-Napoca (MACN), în colaborare cu Asociatia pentru Performanta si Cultura, organizeaza, începind de astazi, expozitia de design de carte „Iesit din tipar(e)”, sub genericul “Cele mai frumoase carti itinerante”. Aceasta cuprinde o selectie de publicatii participante la ultimele trei editii ale concursului national de design de carte „Cele mai frumoase carti din România”. Expozitia este deschisa publicului spre vizitare pina in 28 februarie, de miercuri pina duminica inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00. De-a lungul perioadei de deschidere a expozitiei, vor fi organizate, în baza unui parteneriat încheiat cu Institutul Francez din Cluj, mai multe activitati interactive de încurajare a lecturii pentru copii si tineret, iar în perioada 22 – 26 februarie se va desfasura un atelier dedicat legatoriei de carte.