4 iulie

RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE PE ALEEA STADIONULUI
Primăria Muncipiului Cluj-Napoca anunţă restricţii de circulaţie pe aleea Stadionului, din 4 iulie, ora 00:00 până în 9 iulie, ora 05:00, cu ocazia evenimentului “Street Food Festival” 2018. Festivalul are loc în perioada 5-8 iulie 2018 pe Aleea Stadionului şi se află la cea de a 3 a ediţie.

PRIMELE REZULTATE LA BACALAUREAT SUNT AFIŞATE ASTĂZI
Rezultatele iniţiale ale examenului de Bacalaureat 2018 au fost afişate astăzi, 4 iulie, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 9 iulie. Contestaţiile vor putea fi depuse astăzi, intervalul 12:00-16:00. Pentru susţinerea probelor scrise a examenului din acest an s-au înscris aproximativ 137.000 de elevi, pe 25 iunie fiind susţinut examenul scris la limba şi literatura română, în 26 examenul la limba maternă, în 27 proba obligatorie la profil, iar în 29 proba la alegere, în funcţie de specializare. Sesiunea de toamnă va avea loc în perioada 10 iulie-6 septembrie 2018.

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA ANUNŢĂ O ACŢIUNE DE DEZINSECŢIE
O acţiune de dezinsecţie va fi efectuată în perioada 5-31 iulie 2018, de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Aceasta se va desfăşura între orele 21:00 şi 06:00, iar în funcţie de condiţiile meteorologice, durata prevăzută va putea fi decalată sau prelungită.

DRUMURI JUDEŢENE MODERNIZATE
32 de drumuri judeţene au beneficiat de lucrări de modernizare sau întreţinere în primul semestru al acestui an, conform Consiliului Judeţean Cluj, pe 9 dintre ele fiind derulate în continuare lucrări, iar 23 au fost finalizate sau necesită întreţinere. Ordinea de prioritate în reabilitare a fost stabilită în funcţie de starea de degradare a drumului, volumul traficului rutier şi condiţiile în care se desfăşoară acesta.

MUZEELE DIN JUDEŢUL CLUJ ATRAG TOT MAI MULŢI VIZITATORI
Muzeele din judeţul Cluj au înregistrat în prima parte a anului o creştere semnificativă a numărului de vizitatori, trei dintre acestea având peste 80.000 de turişti. Astfel Muzeul de Artă din Cluj-Napoca a fost vizitat în prima parte a acestui an de peste 32.000 de vizitatori, la cele aproximativ 14.000 de piese de sculptură, pictură, grafică sau fond documentar pe care le are, pe când Muzeul Etnografic al Transilvaniei a înregistrat 40.500, cele mai vizitate expoziţii fiind “Expoziţia de Vară Brickenberg”, “Comorile României” şi “100 de zile pentru 100 de ani”, iar Muzeul Memorial “Octavian Goga” din Ciucea a înregistrat o creştere cu peste 13%, unul dintre evenimentele cu cei mai mulţi participanţi fiind ediţia Festivalului European “Noaptea Muzeelor”.