4 mai

CONTROALE ALE POLITISTILOR CLUJENI
În perioada sarbatorii de Paste, politisti de ordine publica, rutieri, de investigatii criminale, de investigare a criminalitatii economice, precum si de la alte structuri, au actionat pe raza judetului pentru prevenirea faptelor antisociale. Au fost desfasurate actiuni cu precadere în zonele lacasurilor de cult, pentru mentinerea ordinii publice pe timpul desfasurarii slujbelor religioase, precum si pentru asigurarea fluentei traficului auto si pietonal. De asemenea,  principalele artere de circulatie au fost supravegheate cu aparate radar de catre politisti pentru prevenirea evenimentelor rutiere.
În perioada 30 aprilie – 2 mai, politistii au intervenit si au aplicat 325 de sanctiuni pentru abaterile de la normele contraventionale.
Pentru neregulile constatate în trafic, politistii au aplicat 254 de sanctiuni contraventionale, 51 fiind pentru depasirea limitelor legale de viteza.

“DONEAZA SINGE! FII EROU!”
O noua campanie de donare de singe va avea loc in perioada 9-13 mai. Proiectul “Doneaza singe! Fii erou” isi propune de aceasta data sa organizeaza cea mai ampla si complexa campanie de donare de singe de pina acum din România. Aceasta se va desfasura simultan în
9 centre universitare din tara: Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov, Sibiu, Craiova, Timisoara, Tîrgu-Mures si Oradea. Scopul campaniei este cresterea procentajului actual scazut de donator: 2-3 % la nivelul tarii noastre comparativ cu 20-30% în tarile europene.
Astfel, in perioada 9-13 mai la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Cluj-Napoca de pe strada Nicolae Balcescu nr.18 donatorii sint asteptati între orele 7:30 si 13:00. Voluntarii proiectului le vor oferi premii, tombole, mincare, sucuri, cafea, ceai, înghetata si multe
surprize.

LOCURI SPECIALE PENTRU AFISAJ ELECTORAL
Primaria Cluj-Napoca a stabilit 16 locuri speciale de afisaj electoral pentru alegerile locale din acest an. Campania electorala va incepe in data de 6 mai si se va desfasura pina in 4 iunie. In 5 iunie vor avea loc alegerile, in intervalul orar 7 -21.

SONATE DE BEETHOVEN LA FILARMONICA
La Filarmonica Transilvania are loc astazi recitalul de pian sustinut de Matei Varga. Acesta va interpreta ultimele trei sonate pentru pian de Beethoven. Recitalul are loc in sala Auditorium Maximum, de la ora 19.