4 martie

BIKE-SHARING REPUS IN FUNCTIUNE
Începind de astazi fost repus în functiune sistemul de bike-sharing. Bicicletele vor fi readuse în statiile self-service si vor putea fi utilizate gratuit pe baza de carduri personale emise pentru fiecare utilizator în parte, conform regulamentului.
1235 de carduri de utilizator au fost emise de la punerea în functiune a acestui serviciu gratuit de mobilitate urbana, realizat din finantare nerambursabila europeana.
Cardurile se elibereaza pe baza cartii de identitate si în urma semnarii unui contract care include conditiile de utilizare ale ClujBike, la Centrul de Informare pentru Cetateni (de pe
strada Motilor nr. 7) sau la primariile de cartier.

ACTIUNI ALE JANDARMILOR CLUJENI IN FEBRUARIE
Efectivele Gruparii de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au executat în luna februarie 141 misiuni de mentinere a ordinii publice în Cluj-Napoca si în mediul rural din jud. Cluj. Dintre acestea, 29 au fost misiuni de patrulare executate independent în Cluj-Napoca,
judetul Cluj, 28 misiuni de patrulare prin patrule mixte pe raza orasului Cluj-Napoca, 67 misiuni de patrulare prin patrule mixte în mediul rural în judetele Cluj si Bihor, 16 misiuni de mentinere a ordinii si sigurantei publice în zona institutiilor de învatamint preuniversitar repartizate unitatii si 1 misiune în alta zona de interes.
Au fost executate si 31 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia a 8 manifestari sportive, 1 manifestare cultural-artistica, 19 actiuni de protectie antiterorista si 3 alte actiuni (escorta). De asemenea, efectivele unitatii au executat 7 actiuni de interventie (interventie la solicitari, aplanarea unor conflicte, rezerve de interventie).

SALONUL MINERALIA
Muzeul Etnografic al Transilvaniei gazduieste de astazi salonul de primavara Mineralia –  „Cristale de primavara”.
Editia de primavara a expozitiei Mineralia este dedicata în mod special bijuteriilor unicat, create din pietre naturale, coral, perle sau chihlimbar. Expozitia este deschisa în perioada 4-6 martie la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, strada Memorandumului nr. 21, în Sala Reduta.

8 MARTIE PENTRU FEMEILE INVIZIBILE ALE CLUJULUI
Directia de Asistenta Sociala si Medicala în colaborare cu Asociatia “Life Education for All” organizeaza miine evenimentul “8 Martie pentru femeile invizibile ale Clujului”. Este vorba despre femeile fara adapost care frecventeaza Centrul Social de Urgenta (de pe strada
Dragos Voda nr. 36-38) si Centrul de Gazduire Temporara (de pe strada Oasului nr. 298).  De ziua femeii clujenii pot oferi un mic cadou beneficiarelor din cele doua centre: fie produse de igiena corporal, fie flori, ciocolata. Cei interesati sint asteptati miine intre orele 11 si 12:30 la Centrul Social de Urgenta de pe strada Dragos Voda (nr. 36-38).

CONCERTUL FILARMONICII TRANSILVANIA
Filarmonica Transilvania va asteapta in aceasta seara la un concert dirijat de Tiberiu Soare.
Programul cuprinde lucrari de Maurice Ravel, Joacuin Rodrigo si Claude Debussy. La chitara – Giacomo Bigoni.
Concertul are loc in sala Auditorium Maximum, de la ora 19.