4 noiembrie

COPIII DIN INVATAMANTUL PRIMAR SI CEI INSCRISI LA GRADINITA INCEP SCOALA
Copiii înscrişi la grădiniţe şi cei aflaţi în învăţământul primar au început de astăzi şcoala, după o vacanţă de o săptămână în care s-au putut bucura de toamnă.
Potrivit datelor făcute publice de către Institutul Naţional de Statistică, la nivel naţional se estimează ca fiind înscrişi în învăţământul primar şi la grădiniţe aproximativ 1,4 milioane de copii. Următoarea vacanţă, de care vor beneficia toţi elevii, va fi cea cu ocazia Sărbătorii Naşterii Domnului.

PROTESTE IMPOTRIVA TAIERILOR DE PADURI
Sute de oameni au ieşit ieri în stradă, atât în Cluj, cât şi în alte oraşe din ţară, pentru a protesta împotriva tăierilor de păduri.
Manifestaţia a fost organizată de Greenpeace România, DeClic şi Agent Green, în scopul de a perfecţiona programul de urmărire a materialului lemnos de către autorităţile publice. La protestul din Cluj-Napoca au participat în jur de 400 de persoane.

AU MAI RAMAS 5 ZILE PANA LA ALEGERILE PREZIDENTIALE
Au mai rămas 5 zile până la Alegerile prezidenţiale, ce au fost programate pentru duminica viitoare, pe 10 noiembrie.
Toţi cei care au împlinit 18 ani şi au capacitate de exerciţiu deplină pot să îşi exprime votul în intervalul 7-21. Referitor la românii aflaţi în Diaspora, aceştia vor avea la dispoziţie trei zile pentru a participa la alegeri, de vineri, 8 noiembrie şi până duminică, 10 noiembrie. Data pentru al doilea tur de scrutin a fost stabilită pentru 24 noiembrie.

SIMONA HALEP VA FI DECLARATA CETATEAN DE ONOARE AL CLUJULUI
Simona Halep va fi declarată cetăţean de onoare al Clujului, după ce Consiliul Local a aprobat o decizie în acest sens în şedinţa de săptămâna trecută.
Acesta, spun autorităţile locale, este un semn de apreciere pentru performanţele aduse de către sportivă tenisului românesc, care este considerată, totodată, şi un model pentru generaţia tânără.

PROGRAM DE MANAGEMENT DE CARIERA LANSAT LA UBB
Un program de management de carieră dedicat persoanelor, care, din motive personale, şi-au luat o pauză mai lungă de la carieră, precum concediul de îngrijire al copilului, a fost lansat de Centrul de Carieră, Alumni şi Relaţia cu Mediul de Afaceri din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.
Printre obiectivele programului se numără reducerea stresului asociat cu întoarcerea la muncă, reconectarea cu identitatea şi valorile profesionale şi creşterea încrederii şi siguranţei personale. Toate acestea sunt posibile prin şedinţe de consiliere psihologică, ateliere de autoevaluare a competenţelor, discuţii şi activităţi practice şi crearea unei reţele de suport profesional şi personal. Programul „Engance the Gap” face parte dintr-o serie de evenimente derulate cu ocazia centenarului Universității Babeș-Bolyai, cei interesaţi pot afla mai multe detalii pe site-ul eventbrite.com.

ESTE NECESARA REABILITAREA BISERICII MONUMENT ISTORIC DIN SALISTEA VECHE
Aproximativ 200.000 de lei este suma necesară restaurării bisericii monument istoric din Săliştea Veche, ce riscă să se transforme într-o ruină dacă lucrările nu încep înainte de sezonul iernii.
Protopiatul Ortodox Român din Cluj a lansat o campanie de strângere a banilor, până la acest moment fiind adunată un sfert din valoarea totală. Monumentul istoric datează din sec. al XVIII-lea şi a fost mutat în Săliştea Veche din localitatea Sânmărtin în anul 1911. La acest moment, tabla de pe acoperişul bisericii este desfăcută, iar unul dintre pereţi este în cea mai mare parte distrus.