4 octombrie

URNELE SPECIALE LA REFERENDUM
Persoanele care doresc să participe la referendumul de revizuirea a constituției organizat în 6 și 7 octombrie dar nu pot ajunge la secțiile de votare din cauza unor motive medicale, care sunt netransportabile sau în stare de invaliditate, dețin un mandat de arestare preventivă sau sunt arestate la domiciliu pot să voteze prin intermediul urnelor speciale. Acestea trebuie să depună o cerere la biroul electoral al celei mai apropriate secții de votare, însoțite de copii ale actelor care dovedesc starea de sănătate în cazul problemelor medicale, cu suficient timp înainte încheierii votării, inclusiv în ziua votării. Cererile de votare prin intermediul urnelor speciale pot fi depuse de către orice persoană, însă trebuie datate și semnate olograf. Reaminim că la referendum se poate vota pe baza următoarelor acte de identitate: cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, pașaportul dimplatic simplu și electronic, pașaportul de serviciu simplu și electronic, carnetul de serviciu militar sau a pașaportului simplu sau electronic. Cetățenii care nu se află în localitatea de domiciliu în zilele de desfășurare a referendumului pot să voteze în orice altă localitate din țară, pe baza listelor de vot suplimentare. Cetățenii clujeni vor vota la secțiile unde sunt arondați, conform listelor electorale permanente.

 

PIATA VOLANTA INCHISA SAMBATA
Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunță cetățenii clujeni că piața volantă care se află pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian” nu va funcționa sâmbătă, 6 octombrie. Măsura a fost luată cu ocazia referendumului de revizuire a constituției, care va avea loc sâmbătă și duminică, la Sala Sporturilor fiind organizate secțiile de votare în acest sens. Clujenii sunt informați că piața volantă se va redeschide în 13 octombrie.

LINIA DE TRASNPORT IN COMUN 29 A FOST PRELUNGITA
Linia de transport în comun 29, pe ruta Sfântul Ioan- Henri Barbusse, care vizează cetățenii care trăiesc în ansamblurile rezidențiale din zona Valea Gârbăului, a fost prelungită începând de ieri și va avea următorul traseu: de la stația Drumul Sfântul Ioan, intersecție cu Valea Gârbăului, spre Bucium, Calea Florești – Memorandumului – Piața M. Viteazul – Piața Abator și până la stația Henri Barbusse. Compania de Transport Public a anunțat că măsura a fost luată pentru a veni atât în sprijinul cetățenilor din ansamblurile rezidențiale din Valea Gârbăului cât și a instituțiilor din zona străzii H. Barbusse. Linia va funcționa experimental în luna octombrie cu plecări din stația Sfântul Ioan în intervalul 4:55-21:20, iar din stația H. Barbusse în intervalul 5:25 – 20:45.

 

CANOTAJ DE AGREMENT PE LACUL GHEORGHENI
Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca a anunțat deschiderea unui canotaj de agrement pe lacul Gheorgheni, începând de astăzi. Ideea face parte dintr-un program pilot care are o durată de o lună. Un proiect identic a intrat în prima etapă de vot pentru procesul de bugetare participativă 2018, cu o valoare estimată la 15.000 de euro. Acesta are ca scop extinderea zonei de agrement Iulius Parc prin construirea unui debarcader pentru ambarcațiuni de agrement cu pedale sau vâsle pentru închiriere, achiziționarea unui chioș pentru vânzarea de bilete și achiziționarea unui ambarcațiuni de agrement cu pedale sau vâsle. Pentru bugetarea participativă 2018 clujenii pot vota 6 dintre cele 47 de proiecte eligibile până în 21 octombrie.