4 octombrie

SE DESFIINȚEAZĂ TEMPORAR STAȚIA CENTRAL
Compania de transport public anunță desființarea temporară a stației „Central”, ca urmare a continuării lucrărilor de reabilitare pe str. Regele Ferdinand.
Liniile 19, 29 și 42, care tranzitează zona, se vor opri în stația Piața Mihai Viteazul Sud, iar pentru liniile 3, 4, 5, 9, 22, 32B și 35 se va înființa o nouă stație, imediat după intersecția dintre Piața Mihai Viteazu și str. Horea.

PIAȚA MĂRĂȘTI ȘI TREI MAGAZINE CARREFOUR EXPRESS AU FOST ÎNCHISE
Piața Agroalimentară Mărăști și trei magazine Carrefour Express au fost închise de către Protecția Consumatorului după ce s-au constatat mai multe nereguli de funcționare.
Mai exact, în ceea ce privește Piața Agroalimentară din Mărăști, inspectorii au identificat nereguli de curățenie și spații inadecvate de depozitare în zonele în care se comercializează fructe și legume. Referitor la Carrefour Expres, măsura vizează magazinul de pe str. Lăcrămioarelor din Gheorgheni, de pe Observatorului din Zorilor și cel aflat în Piața Mărăști, unde au fost constatate diferențe între prețul de la raft și cel de la casă și probleme la nivel de curățenie în zona de depozitare. Despre Piața Agroalimentară Mărăști știm că va rămâne închisă cel puțin până luni.

DEZBATERE PUBLICĂ PENTRU STABILIREA NUMĂRULUI MAXIM DE AUTORIZAȚII DE TAXI
O dezbatere publică privind aprobarea studiului de specialitate în ceea ce privește stabilirea numărului maxim de autorizații de taxi va avea loc mâine de la ora 10, în Sala de sticlă a Primăriei.
La întâlnire va fi adus în discuție subiectul numărului maxim de autorizații de taxi pentru perioada 2020-2025 și Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi din oraș.

INIȚIATIVĂ PENTRU CARTEA RECORDURILOR ORGANIZATĂ DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A ANIMALELOR
De Ziua Internațională a Animalelor, ce se sărbătorește astăzi, Asociația Română a Producătorilor de Hrană pentru animalele de companie invită elevii și iubitorii de patrupede să participe la o inițiativă menită să intre în Cartea Recordurilor.
Mai exact este vorba despre realizarea celui mai mare colaj de desene A4, care să aibă ca temă animalele de companie. Cei care doresc să participe pot să realizeze desenele până în 13 octombrie, dar detalii despre condițiile de înscriere și alte informații veți putea găsi pe site-ul pet abc.ro.

SE POT DONA BICILETE PENTRU COPIII DIN CENTRELE DE PLASAMENT PRIN PARTICIPAREA LA LIBERTY ON BIKE
Tot de astăzi începe Liberty on Bike, eveniment destinat cicliștilor profesioniști și celor amatori.
La ediția din acest an, participanții vor putea dona biciclete pentru copiii aflați în centrele: Acoperământul Maicii Domnului din Cluj-Napoca, în Centrul de Plasament de la Jibou și în Centrul de Servicii Sociale de la Mănăstirea Dumbrava. Evenimentul se desfășoară în trei etape: respectiv astăzi are loc Criteriul companiilor, iar pentru mâine cicliștii, cu sau fără experiență, pot să participe la o cursă de 35 de km, care va avea ca punct de pornire Gentlemen s Race. Evenimentul se va încheia duminică, zi în care cicliștii cu experiență vor participa la o cursă de 120 de km organizată la Grand Fondo din Beliș.

SEMIMARATONUL TRANSILVANIEI ÎȘI PROPUNE PLANTAREA UNUI ARBORE PENTRU FIECARE KM ALERGAT
Un arbore plantat pentru fiecare kilometru alergat – este obiectivul după care se desfășoară în acest weekend la Cluj-Napoca, Semimaratonul Transilvania sau Competiția Half Marathon.
Cursa copiilor este organizată mâine, de la ora 11, pe Cluj Arena, iar duminică, de la ora 8, va avea loc maratonul adulților, cu pornire din Piața Unirii. În urma evenimentului se estimează că vor fi plantați peste 15.000 de arbori în zona limitrofă a orașului.

EXPOZIȚIA MINERIALIA POATE FI VIZITATĂ PÂNĂ DUMINICĂ
Cea mai mare expoziție de cristale, pietre prețioase și semiprețioase care este cunoscută cu numele de „Mineralia” se desfășoară până duminică la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.
Printre exponate se numără obiecte decorative sculptate în malachit, aragonit sau jad și pietre prețioase, ca: turcoaz, acvamarin, smarald, safir sau rubin. De la eveniment nu vor lipsi nici colierele din chihlimbar, perle naturale sau coral.