5 august

PATRONATELE DIN TRANSPORTURI CONTINUĂ PROTESTELE

Guvernul a anunţat că va discuta şi cu Consiliul Concurenţei privind piaţa asigurărilor RCA, după ce s-a întâlnit cu reprezentanţii Uniunii Naționale a Transportatorilor din România şi cei ai Autorităţii de Supraveghere Financiară. Patronatele din transporturi transmit însă că nu s-a ajuns la nicio concluzie şi că protestele vor continua.

PERCHEZIŢII DOMICILIARE PENTRU DESTRUCTURAREA UNEI GRUPĂRI INFRACŢIONALE
Aproape 1 kilogram de substanță susceptibilă a avea efecte psihoactive, peste 100 de pliculețe, 30.000 de lei, instrumente de consum și 3 pistoale, au fost ridicate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Cluj-Napoca și de cei de la Direcția Operațiuni Speciale, în urma a 8 percheziții domiciliare, efectuate sub coordonarea D.I.I.C.O.T.. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Cluj, au efectuat 8 percheziții domiciliare, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. 7 persoane au fost reținute, iar față de o persoană a fost dispusă măsura controlului judiciar.

DEGAJAREA DRUMULUI JUDEŢEAN 106E SPRE TRANSALPINA

Autorităţile din Sibiu au intervenit noaptea trecuta şi au înlăturat două stânci de mari dimensiuni care riscau să cadă pe drumul judeţean 106 E, care duce spre Transalpina. Stâncile desprinse de pe un versant, care riscau să cadă pe DJ 106 E şi două locuinţe din localitatea Tilişca, judeţul Sibiu, au fost înlăturate cu o macara de mare tonaj şi cu ajutorul unor alpinişti utilitari, intervenţia durând mai mult de şase ore. Cea mai înaltă şosea din România a fost redeschisă.

DOUĂ EXPOZIŢII MODERNE LA MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A TRANSILVANIEI

Istoria şi tehnologia modernă se îmbină  în cadrul celor două expoziţii virtuale deschise la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj. Două expoziţii unice în România sunt atracţia acestei veri la Muzeul de Istorie din Cluj. Expoziţii virtuale ce aduc mai aproape de noi civilizaţia dacică. Prima oferă vizitatorilor un tur virtual prin Sarmizegetusa şi Roma Antică, în timp ce în cadrul celei de-a doua puteţi vedea sute de obiecte și artefacte dacice, în formă digitizată dar și monumente, temple și case ale dacilor.