5 februarie

TABARA DE REFUGIATI IN ROMANIA
Guvernul roman planuieste sa deschida o tabara de refugiati la Tasnad, in nord-vestul Romaniei, la aproximativ 30 de kilometri de frontiera cu Ungaria, scrie cotidianul maghiar Magyar Idok, citat de Mediafax. In pofida protestelor liderilor si locuitorilor orasului, tabara va gazdui un numar de aproximativ 600 de persoane, in principal refugiati sirieni.
Protestatarii spun ca acest judet din nord-vestul Romaniei nu este un loc potrivit din punct de vedere geografic pentru o tabara de refugiati, deoarece se afla prea departe de frontiera de sud-vest a Romaniei, pe unde intra migranti in tara.

GHID PENTRU APLICAREA LEGII ANTIFUMAT
Un ghid de punere în aplicare a legii anti fumat urmeaza sa fie elaborat în urma unor consultari cu guvernul si patronii de localuri, anunta Mediafax. Ghidul urmeaza sa apara la începutul lunii martie, înainte sa intre în vigoare prevederile legii.
In privinta sanctiunilor aplicate celor care se abat de la regula, deputatul PSD Aurelia Cristea a declarat ca ar trebui aplicate gradual.

BUGETUL ORASULUI A FOST VOTAT
Bugetul orasului Cluj-Napoca pentru anul 2016 a fost votat ieri si este de 247 milioane de euro. Pentru obiectivele de investii noi a fost alocat un procent de 30%. Printre prioritatile pentru bugetul pe 2016 sint drumul de acces in Lomb, cartier de locuinte in Borhanci, drum rapid de la nodul de autostrada Gilau la sensul giratoriu din Cora, 8,7, pentru extinderea transportului public în Floresti, prioritizarea transportului cu alte linii dedicate.
Cheltuielile bugetului general au fost dimensionate pe cele doua sectiuni: sectiunea de functionare si sectiunea de dezvoltare. Sectiunii de functionare i-a fost alocat 68,57% din buget, iar sectiunii de dezvoltare 31,43%.

MASURI DE PAZA LA “FED-CUP”
Efective de jandarmi din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca vor asigura masurile de ordine publica la evenimentul sportiv „FED CUP” dintre echipele României si Cehiei, organizat de Federatia Româna de Tenis. vor fi angrenati în misiuni specifice
politisti de ordine publica, de rutiera, precum si de actiuni speciale. Meciul se va desfasura simbata si duminica, la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, începind cu ora 13.00. Accesul publicului în sala se va face începind cu ora 10,00.
Intrarea în arena sportiva, accesul publicului, paza vestiarelor si protectia arbitrilor, îndrumarea si supravegherea publicului în arena se realizeaza cu agenti ai societatii de paza si protectie contractata de organizator.

CONCERTUL FILARMONICII TRANSILVANIA
Filarmonica Transilvania va asteapta in aceasta seara cu lucrari de Wolfgang Amadeus Mozart, Simfonia nr. 40 în sol minor si Simfonia nr. 41 în Do major, Johann Matthias Sperger, Aria de concert Per questa bella mano si Aria Selene. Dirijor: Ladisalu Horvath.
Solist la Bas-Contrabas: Robert György.
Concertul are loc la Casa Universitarilor, de la ora 19.