5 iulie

JUDEŢUL CLUJ, PE PRIMUL LOC LA EXAMENUL DE BACALAUREAT 2018
Judeţul Cluj este pe primul loc în ţară în ceaa ce priveşte rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat din acest an, cu un procent de 81,14%. 7 instituţii de învăţământ din Cluj-Napoca au obţinut procentaj maxim, şi anume: Liceul Creştin “Pro Deo”, Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”, Liceul “Avram Iancu”, Colegiul Naţional “George Coşbuc”, Liceul “Gheorghe Şincai”, Liceul “Nicolae Bălcescu” şi Liceul “Janos Zigmond”. Din totalul celor peste 4000 de candidaţi înscrişi în judeţul Cluj, 3 elevi au obţinut media 10. Rezultatele iniţiale au fost afişate ieri, 4 iulie, urmând ca după evaluarea contestaţiilor, pe 9 iulie să fie afişate rezultatele finale.

EXPOZIŢIE TEMATICĂ DEDICATĂ PARTICIPANŢILOR LA OLIMPIADA INTERNAŢIONALĂ DE MATEMATICĂ
Expoziţia tematică intitulată “Ocolul Pământului 100+ de şahuri” are loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca şi este dedicată celor peste 600 de participanţi la Olimpiada Internaţională de Matematică. Aceasta va putea fi vizitată până în 31 iulie şi cuprinde peste 100 de modele de şah din întreaga lume, cu piese confecţionate din lemn, piatră cioplită sau marmură. Cea de a 59-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică se desfăşoară din 3 până în 14 iulie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

STAŢII DE COLECTARE SELECTIVĂ CU RECOMPENSĂ
2 staţii de colectare selectivă au fost amplasate în cartierul Mănăştur în jurul Pieţei Flora şi în Cartierul Zorilor, la intrarea de la Piaţa Zorilor. Acestea asigură colectarea selectivă automată a mai multor tipuri de deşeuri, hârtie, plastic, metal, sticlă, deşeuri de echipamente electrice şi electronice, baterii şi acumulatori. Cei care le utilizeaza vor primi ca recompensă un tichet de reducere valabil în magazinele partenere în proiect.

CURSURI DE VARĂ LA UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI
Cursurile de Vară de Limbă şi Civilizaţie Românească au loc până în 20 iulie la Universitatea Babeş-Bolyai, cu un program care conţine atât cursuri intensive de limba română, precum şi activităţi culturale menite să familiarizeze participanţii cu diferite aspecte culturale şi istorice din Transilvania. Anul acesta vor participa 21 de cursanţi din mai multe ţări din lume. Cursurile se află la cea de a 47-a ediţie.