5 iulie

POTENTIALE TAXARI IN ROAMING IN INTERIORUL TARIII

Folosirea telefoanelor mobile în peste 500 de localităţi din 19 judeţe ale ţării trebuie făcută cu atenţie, pentru a evita potenţiale costuri de roaming, informează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. Localităţile cu risc de roaming se află în judeţele aflate la graniţă printre care şi Maramureşul. În aceste localităţi este posibil ca echipamentul mobil să se conecteze la reţeaua unui operator din ţara vecină, iar utilizatorul să fie facturat pentru serviciile utilizate la tarife de roaming. Utilizatorii pot evita accesarea involuntară a serviciilor în roaming la graniţă prin selectarea manuală a reţelei.

[sursa: radiocluj.ro]

ADMINISTRATIA LOCALA IN GREVA

Sindicatele din administraţia publică locală au intrat astazi într-o grevă de o oră la începutul programului de lucru, nemulţumite de salariile din acest sector. Sindicatele spun că au epuizat toate căile de dialog cu Ministerul Muncii şi susţin că ultima întâlnire cu reprezentanţii Guvernului s-a încheiat cu un eşec. Angajaţii din administraţia publică locală se consideră discriminaţi faţă de colegii lor din administraţia centrală, care ar fi beneficiat de sporuri salariale mai consistente. Ei îi cer Guvernului să acorde norma de hrană pentru toţi salariaţii, acolo unde resursele bugetare o permit, vouchere de vacanţă şi majorarea salariilor de bază cu 25%. Sindicaliştii atrag atenţia că de la jumătatea lunii iulie ar putea intra în grevă pe termen nelimitat.

[sursa: radiocluj.ro]

STREET FOOD FESTIVAL

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță instaurarea unor restricții de circulație cu ocazia evenimentului ”Street Food Festival Cluj-Napoca”, care va avea loc în perioada 5-12 iulie. Astfel, între 6 și 12 iulie, în intervalul orar 8.00-23.00, circulația rutieră va fi închisă pe Aleea Stadionului de la intersecția cu strada George Coșbuc, până la intersecția cu str. Uzinei Electrice. De asemenea, circulația rutieră va fi închisă în Piața Avram Iancu, artera din fața Teatrului Național în 6 iulie 2016, între orele 10.45 – 11.45 cu ocazia manifestărilor aniversare a ”80 ani de atestare documentară a pompierilor militari în Cluj”.

[sursa: comunicat de presa]

BAC 2016

La prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, la nivelul judeţului Cluj, din totalul de 3765 înscrişi , au fost prezenţi un număr de 3710 elevi. 52 de elevi au fost absenţi, iar 3 elevi au fost eliminaţi din examen, întrucât au avut asupra lor şi au folosit dispozitive/materiale destinate fraudării prin copiere. Astazi se desfăşura proba de Limba şi literatura maternă, iar maine, va avea loc proba obligatorie a profilului la disciplinele Istorie (profil uman) şi Matematică (profil real). Ultima probă scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată vineri, 8 iulie. Afişarea primelor rezultate se face, conform calendarului examenului de Bacalaureat 2016, în data de 12 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie 2016.

[sursa: comunicat de presa]