5 iunie

STUDENTII UNIVERSITATII TEHNICE VOR PRIMI CARDURI DE TRANSPORT CONTACTLESS
Compania de Transport Public a anunțat că eliberează carduri de transport de tip contactless pentru studenții Universității Tehnice, până la data de 30 iunie. Modificarea vine pe fondul deciziei de a nu se mai elibera abonamente de transport pe format de hârtie, cu excepția studenților aflați în an terminal, care pot să opteze pentru una dintre cele două variante. Abonamentele gratuite nu vor mai trebui actualizate lunar, ci valabilitatea lor va fi pe întreg anul universitar. Actele necesare pentru eliberarea cardurilor sunt cartea de identitate, carnetul vizat pe anul în curs și cardul nebancar care să fie valabil. Cardurile de transport vor fi eliberate în Campusurile Observator – la Căminul 3 și în Mărăști, precum și la Birourile de vânzare Carduri de călătorie. Mai multe detalii pot să fie consultate pe site-ul ctpcj.ro.

RESTRICTII DE CIRCULATIE PE ALEEA STADIONULUI
Primăria Municipiului Cluj-Napoca a anunțat participanții la trafic că circulația pe Aleea Stadionului va fi închisă de astăzi – de la ora 23:30 și până luni, 10 iunie – la ora 4. Modificarea este adusă pe fondul festivalului Beer Crafts, care va avea loc de mâine și până duminică în această zonă.

SCOLI CLUJENE PREMIATE DE MINISTERUL EDUCATIEI
Școala Gimnazială din localitatea Viișoara și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca au primit titlul de „Școală europeană” și o sumă de 5000 de lei, fiecare, din partea Ministerului Educației Naționale. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc ieri, la Palatul Parlamentului și a reunit 87 de instituții de învățământ preuniversitar, care au câștigat cea de a 16-a ediție a Competiției Naționale intitulată „Școala Europeană”. Concursul a constat în evaluarea calității și coerenței manageriale, dar și a impactului pe care activitățile desfășurate în cadrul proiectelor și programelor europene le au asupra comunității. În cadrul ediției din acest an au fost depuse 136 de dosare și au fost acordate cu 22 de premii mai mult față de edițiile anterioare.

ELEV CLUJEAN PE PRIMUL LOC LA OLIMPIADA INTERNATIONALA DE LIMBA SI LITERATURA LATINA
Victor Șera, elev în clasa a XII-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” , a fost premiat simbolic de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca pentru obținerea premiului I la Olimpiada Internațională de Limba și Literatura Latină. Premiul a fost acordat pentru exprimarea clară și traducerea cursivă, dar și pentru precizia și originalitatea comentariului literar. În aceste condiții, România se situează pe locul 3 în clasamentul internațional al distincților acordate în istoria concursului.

CINCI MASINI GOOGLE STREET VIEW VOR STRABATE TARA NOASTRA IN ACEASTA VARA
Cinci mașini Google Street View vor străbate țara noastră în această vară, pentru a actualiza imaginile disponibile pe Google Maps Street View. Acțiunea va demara încă de la începutul acestei luni și se va concentra pe cele mai importante orașe din România, dintre care amintim: Cluj-Napoca, București, Brașov, Constanțam și Iași. Mașinile sunt dotate cu o nouă tehnologie de fotografiere, care permite realizarea unor imagini de o calitate mai înaltă. Totodată, echipele Street View vor utiliza și trekker-ul, un dispozitiv care permite preluarea de imagini pe un unghi de 360 de grade. Reamintim că acoperirea țării noastre prin platforma Street View, a fost realizată în 2012.