5 iunie

S-AU APROBAT CREŞTERILOR SALARIALE
Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca a aprobat, astăzi, majorarea salariilor la nivelul prevăzut pentru anul 2022 pentru personalul care ocupă funcții de tehnician, moaşă şi soră medicală. Prin urmare, reprezentanţii tehnicienilor radiologi şi moaşelor, care au protestat de două ori în faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca solicitând să fie încadraţi ca şi asistenţi medicali licenţiaţi pentru a beneficia de majorările salariale cuvenite conform Legii salarizării personalului medical şi care ameninţau cu demisia în masă, au renunţat la această formă de protest.

SPRIJIN DE LA CONSILIUL JUDEŢEAN
Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca va fi sprijinit cu suma de 300.000 de lei de Consiliul Județean Cluj. Banii alocați vor fi utilizați pentru lucrări de intervenție în vederea renovării mansardei, totodată, se va achiziționa un turn de laparoscopie pentru a asigura tratamentul minim invaziv al patologiei renale şi patru aparate de dializă menite să asigure dializa în perioada post-transplant pentru pacienții transplantați. Nu în ultimul rând, din banii alocați de la Consiliul Judetean se va achiziționa o pompă de vacuum pentru atoclav Belimed fără de care acesta nu poate funcționa, autoclavul de sterilizare fiind nefuncțional în momentul de față. Reamintim faptul că Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal este singura unitate sanitară cu paturi din județul Cluj care asigură servicii medicale de urgență pentru specialitatea de urologie. Potențialul de transplantare renală este de cca. 150 de transplante renale anuale, ceea ce situează instituția spitalicească între unitățile de elită din Europa, la nivelul centrului de transplant fiind efectuate, de la debutul activității de transplant și până în prezent peste 2.000 de transplante renale la pacienți din toată țara, iar alți 2.500 de pacienți cu boală renală cronică decompensată așteaptă un eventual transplant.
LUCRĂRI PE DJ 107T
Pe drumul județean 107T Măguri Răcătău-Măguri au demarat și se află în plină derulare lucrări de întreținere curentă și periodică. Sectorul de drum vizat are o lungime de 6,8 kilometri, iar execuția propriu-zisă a lucrărilor este una deosebit de dificilă din cauza reliefului specific zonei de munte precum și a solului extrem de dur.
În prezent se execută lucrări de reprofilare a drumului prin cilindrare și adaos de piatră spartă precum și săpături de șanțuri în roci stâncoase. Ulterior, vor fi curățate șanțurile și rigolele, se vor desfunda podețele și se vor executa celelalte categorii de lucrări necesare refacerii și menținerii în stare de viabilitate a structurii drumului.
Drumul Judetean 107T este inclus în Programul de modernizare și reabilitare a drumurilor de piatră aprobat de Consiliul Județean Cluj, proiectul de investiție aflându-se în acest moment în etapa de licitație a serviciilor de proiectare.